Divok Origi i Loris Karijus (©Reuters)
Divok Origi i Loris Karijus (©Reuters)

Zbogom sedmorici prekobrojnih sa Enfilda – otišli i omiljeni Divok Origi i omraženi Loris Karijus

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 13:47

U potrazi za novim klubovima i Ben Vudborn, Šeji Odžo, Elajdža Dikson Boner…

Navijači u euforiji zbog najavljenog dolaska Darvina Nunjeza, a u senci tog velikog posla Liverpul se rastao sa čak sedmoricom igrača nedostojnih prvog tima. Među njima svakako dva najzvučnija imena su Divok Origi i Loris Karijus.

Origi će verovatno u Milan nakon što je prošle sezone u Premijer ligi odigrao svega 126 minuta. Njega će ipak na Enfildu pamtiti po dobrom, najblaže rečeno. Nije baš legenda kluba, ali jeste igrač koji je dao pogodak za pobedu nad gradskim rivalom Evertonom u 96. minutu, pa je bio dvostruki strelac u velikom preokretu protiv Barselone u polufinalu Lige šampiona, a zatim je i u finalu sa Totenhemom bio precizan i krunisao Redse.

Izabrane vesti

Više nego dovoljno da ostane uvek rado viđen gost na Enfildu.

S druge strane, kultni stadion je postao noćna mora za Karijusa. Jula 2016. godine Jirgen Klop doveo za tek nešto više od 5.000.000 evra, ali se san pretvorio u košmar u onom čuvenom finalu Lige šampiona sa Realom iz Madrida iz maja 2018. godine. Katastrofalan je tada bio Karijus i nikada potom nije odigrao ni minut za Redse.

Bio je na pozajmicama u Bešiktašu i Unionu, ali glava je tada već otišla dođavola, pa je Karijus poslednji meč odigrao još februara 2021. godine.

Uz Karijusa i Origija novi klub moraće da potraže i Ben Vudburn, Šeji Odžo, Elajdža Dikson-Boner, te omladinci Luis Longstaf i Šon Vilson. Svi deca kluba, jednostavno – nedovoljno dobri za vrhunski fudbal, mada su obećavali ili su ih bar Englezi kovali u supertalente. Vudburn je čak i najmlađi strelac u istoriji Liverpula pošto je taj status zavredio golom protiv Lidsa u Liga kupu još novembra 2016. Sada su mu 22 godine i pitanje je da li će moći da pronađe klub u Premijer ligi. Prošle sezone je igrao za Harts u Škotskoj.

Odžo je bivši U20 svetski prvak sa Engleskom, odigrao je 13 mečeva za Liverpul, ali poslednji pre više od pet godina. Prošle sezone je u Čempionšipu igrao za Milvol, bila mu je to sedma pozajmica. Dikson-Boner je debitovao januara 2020, ove sezone upisao minute u kup takmičenjima. Bar na Vudburnu i Odžu nekad je i mogao da se zaradi koji evro, pa i malo više, sada pak idu kao slobodni igrači.

Nikad Liverpul nije bio baš sposoban prodavac. Čelsi bi na svima njima uzeo par desetina miliona.



tagovi

Loris KarijusDivok OrigiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara