(AFP)
(AFP)

Zicer za Zvezdu: Nemanja Maksimović želi da se vrati u Srbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 10:32

Predsednik i trener Hetafea potvrdili da se na leto rastaju sa našim reprezentativcem

Moglo bi da se desi da Crvena zvezda dobije gala pojačanje u letnjem prelaznom roku. I to iz Primere. Ime mu je – Nemanja Maksimović.

Pokušavao je aktuelni prvak države još prošlog leta da angažuje vezistu Hetafea, a nije uspeo. Šanse će se povećati ovog, jer centralnom vezistzi ističe ugovor sa Hetafeom i to ga automatski čini lakše dostupnim. U Madridu su se već pomirili sa činjenicom da će ostati bez jednog od oslonaca ekipe i momka poreklom iz Banje Koviljače sele na Balkan.

Izabrane vesti

Doduše, ranije su grčki mediji pisali da je Panatinaikos već osigurao Maksimovićev potpis, međutim, to nigde nije potvrđeno, što dalje opciju crveno-belima da pokušaju, jer je prema rečima predsednika Hetafea Nemanja raspoložen da zaigra u Srbiji. Jedino logično je da to bude – Zvezda.

Maksimović želi da se vrati u svoju zemlju ili u neku u okruženju. Bilo mu je udobno kod nas, u Španiji je dugi niz godina, hvala mu na učinku i tretmanu. Kad se ovo prvenstvo bude završilo moramo da pribegnemo novom projektu. Imamo mnogo igrača koji su kod nas pozajmica sa opcijama kupovine. Pre kupovine moramo da prodamo“, ispričao je predsednik Hetafea Anhel Tores.

Da će Maksimović okončati boravak u Primeri, započet 2017. kad je stigao iz Astane u Valensiju, postalo je jasno i na osnovu reči Hosea Bordalasa, pod čijim vođstvom je odigrao najviše mečeva u karijeri.

Predsednik je rekao ono što je realnost. Volimo Nemanju, znamo da je dao celog sebe Hetafeu, uvek je tužno kad se rastajete sa takvom osobom. Gajimo veliku simpatiju prema njemu, od prvog dana se poistovetio sa klubom, u prethodnom kolu je oborio rekord po broju pretrčanih kilometara na utakmici La lige i to sve se mora poštovati. Baš kao i njegova odluka“, predočio je Bordalas.

Maksimovića su u minulih nekoliko prelaznih rokova tražili moskovski Spartak, PAOK, Panatinaikos, a mediji naklonjeni Zelenima pisali zimus da je Nemanja parafirao predugovor na tri sezone, a nada mu se Crvena zvezda iz koje je otišao kao dečak, još 2013. bez debija za prvi tim.

Da li je vreme da se to promeni?



tagovi

HetafeFK Crvena zvezdaNemanja MaksimovićPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara