Najzvučnija počanja zimskog prelaznog roka
Najzvučnija počanja zimskog prelaznog roka

Zima zaleđenih buđelara: Ozbiljno trošila samo Zvezda, ništa novo u Humskoj, na Karađorđu, Banovom brdu...

Vreme čitanja: 15min | pet. 05.02.21. | 08:48

Filipo Falko svakako je najzvučnije ime zimskog prelaznog roka

Korona nije nimalo uticala na srpske klubove. U Superligi je finansijska kriza trajna kategorija, pa bilo virusa ili ne.

Ove zime je bilo stegnutije nego ikad. Gotovo da, osim dvojice igrača iz Italije u Crvenoj zvezdi, nije bilo dolaznog transfera vrednog pažnje. Čak ni selidbi unutar granica Srbije. Partizan, Vojvodina i Čukarički će u drugi deo prvenstva, koji kreće danas, ući sa gotovo istim sastavima kao iz jesenje polusezone.

Izabrane vesti

Možda novca nema, a možda je procenjeno da je bolje sačuvati ga za leto, kada je uvek mnogo veći izbor pojačanja na tržištu.

Što se tiče ostalih klubova, tek tu gotovo nije bilo selidbi van Srbije ili u nju, koje su zapale za oko široj javnosti.

CRVENA ZVEZDA

Najveća zvezda zimskog prelaznog roka u Superligi je Filipo Falko. Doskorašnji fudbaler Lečea prešao je u Crvenu zvezdu u transferu vrednom 1.000.000 evra. Na Marakani imaju ogromna očekivanja od njega, jer je stav da je njegova istinska vrednost daleko veća od plaćene sume.

Sa "čizme" je stigao i Aksel Bakajoko iz Intera, koji je doveden bez obeštećenja, s tim što će milanskom klubu pripasti 15 odsto od njegove naredne prodaje. Od njih dvojice se očekuje da zauzmu mesta u startnoj postavi crveno-belih, a pogotovo od leta za kada je najavljena promena „zakona“ o broju inostranih igrača u Superligi.

Zvezda je jača i za povratnika Slavoljuba Srnića, koji je došao kao slobodan igrač, kao i vezistu Ričarda Odadu, koji je prekomandovan iz Grafičara.

Što se tiče odlazaka, Zvezda je pustila Veljka Simića u Vojvodinu bez obeštećenja, dok je Srđan Spiridonović otišao na pozajmicu u turski Genčlerbirligi. Crveno-belu opremu razdužio je i Ričmond Boaći, kojem je istekao ugovor, dok je u decembru Stefan Hajdin raskinuo ugovor.

Na papiru gledano, jesenji prvak Superlige je jači nego jesenas, a u prva dva kola imaće dva solidna testa, jer ide u goste Novom Pazaru i Radničkom.

Došli: Filipo Falko (Leče), Aksel Bakajoko (Inter), Ričard Odada (Grafičar), Slavoljub Srnić (slobodan igrač).

Otišli: Ričmond Boaći (slobodan), Veljko Simić (Vojvodina), Srđan Spiridonović (Genčlerbirligi), Stefan Hajdin (Voždovac).

Bonusi: Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Marko Ćopić, Nikola Krstović.

Stranci: Gelor Kanga (Gabon), El Fardu Ben (Komori), Filipo Falko (Italija), Aksel Bakajoko (Francuska), Seku Sanogo (Obala Slonovače), Dijego Falčineli (Italija), Ričard Odada (Kenija).

PARTIZAN

U Humsku stigao i Nikola TerzićU Humsku stigao i Nikola Terzić

Kada je Aleksandar Stanojević jesenas preuzeo Partizan, najavio je da će u zimskom prelaznom roku napraviti generalno spremanje. Da će se nekim igračima zahvaliti, da će dovesti fudbalere koji odgovaraju njegovoj fudbalskoj filozofiji, pa čak i da će promeniti formaciju i zaigrati sa trojicom pozadi. Od svega toga – ništa.

U Humskoj godinama unazad redovno dolaze protivurečne reči i dela kada su prelazni rokovi u pitanju, pa smo tako ove zime čuli da su finansije nikad bolje, ali klub nije doveo nijedno zvučno pojačanje. Zato što – niko nije prodat.

Stigao je među crno-bele povratnik Marko Živković koji igra desnog beka i mladi krilni napadač Nikola Terzić iz Čukaričkog. Nešto će sitno dati crno-beli za ta dva pojačanja, ali one prave investicije u igrački kadar su ovog puta izostale.

Ako ne računamo Perišu Pešukića i Petra Gigića koji su se ponovo otisnuli na pozajmice, iz Partizana nije otišao niko. Tako će Stanojević morati da se osloni na stare snage i stari sistem igre.

Specifičnost tima Partizana je što „puca“ od igrača poniklih iz njegove škole. Osim golobradih Štulića, Čolića, Popovića, Pavlovića, Stevanovića, Jovića, tu su i stariji Marković, Jojić, Smiljanić, Obradović, Brežančić, Miljković...

Došli: Marko Živković (Voždovac), Nikola Terzić (Čukarički).

Otišli: Periša Pešukić, Petar Gigić (Novi Pazar).

Bonusi: Aleksandar Popović, Svetozar Marković, Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Nemanja Jović, Nikola Štulić, Nikola Čolić, Vanja Vlahović, Nikola Terzić, Denis Stojković.

Stranci: Bibars Natho (Izrael), Sejduba Suma (Gvineja), Žan-Kristof Bajbek (Francuska), Maki Banjak (Kamerun), Takuma Asano (Japan).

VOJVODINA

Voli Nenad Lalatović da tim koji trenira ostaje na okupu, da mu se okosnica ne rasipa. A, pojačanja - ako stignu.

Tako skromnu „pijacu“ imala je Vojvodina ove zime. Na Karađorđe je stigao Veljko Simić kao slobodan igrač iz Crvene zvezde, a jedino se još očekuje da doleti iz Zambije napadač Emanuel Čabula. Šuška se da bi mogao s njim i još jedan vezni igrač, ali zvanične potvrde zasad nema.

Isto tako, najavljuje se da bi Siniša Saničanin mogao da ode i to bi bio najvredniji transfer Lala. Njegova sloboda je oko 200.000 evra, pošto mu na leto ističe ugovor. Klub je napustio Ognjen Đuričin, koji je prešao u Radnički iz Niša, dok su na pozajmici u Inđiji Mihajlo Nešković i Đorđe Pantelić.

Cilj novosadskih Lala za proleće je da ponovo osvoje evropsku ulaznicu i to po mogućnosti odbranom trofeja Kupa Srbije. Dobili su najtežeg rivala na žrebu za četvrtfinale, pošto će igrati sa Spartakom u Subotici.

Došli: Veljko Simić (Crvena zvezda).

Otišli: Ognjen Đuričin (Radnički), Đorđe Pantelić (Inđija).

Bonusi: Mladen Devetak, Marko Bjeković, Mirko Topić, Dejan Zukić, Vlada Novevski, Uroš Kabić.

Stranci: Slavko Bralić (Hrvatska)

ČUKARIČKI

Marko DocićMarko Docić

Najskuplji transfer, kada je prodaja u pitanju, pripada ove zime Čukaričkom. Mladi levi bek Dimitrije Kamenović preseliće se na leto u Lacio, a na račun Brđana sliće se 3.000.000 evra. Uz bonuse, ako se ostvare, biće i više. Dogovoreno je i da Kamenović ostane još šest meseci na Banovom brdu, da proba da pomogne klubu da se plasira u Konferencijsku ligu.

Imao je Čukarički još dva solidna izlazna transfera, tu je bio najaktivniji od Superligaša, pa je Vinsenta Ezea prodao Šahtjoru iz Soligorska za 300.000, a Ibrahima Endijaea Al Hilalu za 350.000 evra.

Krilne pozicije nisu ostale nepokrivene belo-crnima, pošto je iz Dandoka doveden Stefan Čolović, nekadašnji igrač Proletera, koji ima iza sebe lepu irsku avanturu, čak i učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Deo Čuke je koji mesec unazad još jedan bivši đak Partizana, Đorđe Jovanović, koji se sada računa kao novajlija, jer stiče pravo da igra utakmice. Veliko pojačanje za tim Dušana Đorđevića je i povratak na teren kapitena Marka Docića, koji se oporavio od teške povrede.

Odlično je igrao „dečji vrtić“ sa Brda u prvom delu sezone, ali sada kreće borba „vukova“ za evropske vize.

Došli: Stefan Čolović (Dandok), Đorđe Jovanović (slobodan igrač), Mihajlo Baić (Spartak).

Otišli: Vinsent Eze (Šahtjor Soligors), Ibrahima Endijae (AL Hilal).

Bonusi: Đorđe Petrović, Slobodan Rubežić, Uroš Drezgić, Dimitrije Kamenović, Stefan Kovač, Jovan Lukić, Milan Savić, Milutin Vidosavljević, Đorđe Jovanović, Mihailo Baić...

Stranci: -

SPARTAK

Očekivalo se da će odlične igre iz jesenje polusezone Lazar Tufegdžić „naplatiti“ odlaskom u inostransto. Bilo je najava da ga prate i klubovi iz liga Petice, međutim, prelazni rok je u većem delu Evrope gotov i deluje da će ostati do leta da predvodi napad Spartaka.

U toj ofanzivnoj liniji neće imati pomoć Stefana Denkovića, kojem je istekao ugovor sa klubom i otisnuo se kao slobodan igrač u Kazahstan, gde je potpisao za Kajsar.

Nije se ni Spartak potrošio kada je dovođenje igrača u pitanju. Tradicionalno je našao nekog u Partizanu, to je ovog puta golman Đorđe Vukanić, iz kulskog Hajduka je stigao napadač Nikola Furtula, koji je pre neku godinu bio u mladom timu Sampdorije, a jesenas je za Kuljane postigao 18 golova. Među Plave golubove je sleteo Andrija Rajović, koji se oprobao malo u Danskoj, pa malo u Zvijezdi iz Stanišića pre povratka u Srbiju, a inače je sin poznatog pevača Bobana Rajovića.

Spartak je bio iznenađenje u jesenjem delu sezone, ako bude nastavio u istom ritmu na proleće, boriće se za povratak na međunarodnu scenu, gde je prethodno igrao u leto 2018.

Došli: Đorđe Vukanić (Partizan), Nikola Furtula (Hajduk Kula), Andrija Rajović (Zvijezda 09).

Otišli: Stefan Denković (Kajsar), Mihajlo Baić (Čukarički), Aleksa Urošević (Borac Čačak), Ivan Dokić (Radnički Pirot).

Bonusi: Đorđe Vukanić, Stefan Šormaz, Mihajlo Ivančević, Ognjen Mažić, Aleksandar Vidović, Filip Jović, David Dunđerski, Vladan Vidaković...

Stranci: Andrej Sorokin (Rusija), Maksim Andruščenko (Ukrajina), Noboru Šimura (Japan).

PROLETER NOVI SAD

Šesto mesto na kraju jesenje polusezone je odličan rezultat za Proleter. Krenuli su Novosađani sjajno u sezonu, bili u samom vrhu u prvih nekoliko kola, ali je za pohvalu što se nisu survali posle toga, nego su ostali na poziciji sa koje može da se „preti“ ka evropskom kupu.

Pitanje je, ipak, da li Proleter ulazi jači ili slabiji u drugi deo prvenstva, jer je ostao bez jedne od udarnih igala, kapiten Siniše Babića, koji je otišao u Turon iz Uzbekistana, dok je golman Nikola Petrić od sada člana Ararat-Jermenije.

Poslovno-tehnička saradnja sa Brodarcem je radila i ove zime, pa je nekoliko igrača stiglo iz beogradskog kluba na Slanu baru. Nemanja Ivanović, dosadašnji član Zlatibora, probaće da odmeni Babića u napadu Proletera.

Došli: Stefan Tomović, Uroš Lukić, Luka Ilić (Brodarac), Nemanja Ivanović (Zlatibor), Nikola Vasiljević (Crvena zvezda), Kristijan Župić (Javor), Uroš Sekulić (Inđija).

Otišli: Siniša Babić (Turov), Nikola Petrić (Ararat-Jermenija), Vladan Elesin (Kolubara), Mladen Galić (slobodan igrač).

Bonusi: Kristijan Župić, Mihajlo Dragičević, Dušan Joković, Ognjen Mitrović, Aleksa Pejić...

Stranci: Leandro Pinto (Brazil).

RADNIČKI

Filip MarkovićFilip Marković

Nije u Nišu bilo prometno kako ume da bude. Aktuelniji su ove zime bili odlasci. I to je Radnički ostao bez dvojice klasičnih napadača, Nemanje Kojića koji je otišao u Albaniju i Uroša Đuranovića, koji se preselio u Rumuniju.

Umesto njih, napad Nišlija predvodiće Mladen Kovačević, iskusni špic koji se vratio ove zime iz kineske druge lige, gde je igrao dve godine za Nantong. Radnički je doveo i probojnog Ognjena Đuričina iz Vojvodine i dete Rada Veljka Trifunovića, koji takođe igra po bočnim pozicijama u napadu. Nepunih 48 sati pre starta polusezone u klub je stigao i Filip Marković.

Velika pojačanja za tim Vladimira Gaćinovića biće i povratak na teren Aleksandra Kovačevića i Nenada Šljivića, koji su zbog povreda propustili finiš jesenje polusezone.

Došli: Ognjen Đuričin (Vojvodina), Mladen Kovačević (Nantong), Veljko Trifunović (Rad), Filip Marković (slobodan igrač).

Otišli: Nemanja Kojić (Bilis), Uroš Đuranović (Poli Jaši), Danilo Dašić (Zlatibor), Dušan Stoilković (Novi Pazar).

Bonusi: Petar Ćirković, Luka Petrović, Stefan Mitrović, Kristijan Živković, Ilija Spasić, Uroš Milovanović.

Stranci: -

TSC

Tragična smrt Zoltana Saba dovela je do toga da TSC sa novim trenerom uđe u prolećni deo sezone. Ulogu šefa struke dobio je Mladen Krstajić, nekadašnji selektor reprezentacije Srbije i upravo će najveće interesovanje javnosti biti oko njega.

TSC je sa dve pobede na kraju jeseni popravio utisak i ostao u igri za Evropu, mada je veliki zaostatak za Čukaričkim, koji je na mestu broj četiri. Uz to, videćemo kako će Krstajićeva fudbalska filozofija „leći“ timu iz Topole.

Plavi su ostali bez jedne od udarnih igala, Vladimira Silađija, koji je karijeru nastavio u Koreji, a klub je od njegovog transfera zaradio 150.000 evra. Ostatak tima je ostao u Topoli, a došao je pred sam kraj prelaznog roka levi bek Nemanja Tomašević, đak Zvezdine škole, a koji je jesenas igrao u Slobodi iz Tuzle. Platili su ga 80.000 evra uz procente i TSC je još jedini tim uz Zvezdu koji je nešto potrošio na pojačanja.

Ifet Đakovac i Milan Đokić, koji su jesenas nastupali u Zlatiboru, pojačali su konkurenciju u ofanzivi.

Došli: Ifet Đakovac, Milan Đokić (Zlatibor), Nemanja Tomašević (Sloboda Tuzla).

Otišli: Vladimir Silađi (Gangvon).

Bonusi: Nikola Bursać, Bojan Balaž, Nemanja Tomašević, Stefan Santrač, Mihajlo Banjac, Edvin Eleven, Jug Stanojev, Nemanja Krsmanović, Damjan Dostanić.

Stranci: -

RADNIK

Radnik je u periodu od kraja septembra do pretposlednjeg kola igrao verovatno najbolji u fudbal u svojoj istoriji u Superligi. U tih deset kola jedini poraz je doživeo od Crvene zvezde u Surdulici. Utisak je malo pokvario na kraju kiks kod kuće protiv Čukaričkog, a mogao je bar za još jedno mesto da bude bolje plasiran.

Velikih promena u timu u zimskom prelaznom roku nije bilo. Istina, otišao je „motor“ tima Vuk Mitošević, koji je obukao dres kazahstanskog Kajsara, dok je slobodan igrač postao ukrajinski napadač Jevgenij Pavlov.

Mesto koje je pokrivao Mitošević trebao bi da pripadne povratniku u srpski fudbal Filipu Bainoviću, koji je iz poljskog Zabžea došao u Surdulicu. Bitno je i što je ostao Milan Makarić, najbolji strelac Superlige, mada bi sa finansijske strane njegova prodaja sigurno godila klubu. Pominjao se Kipar, za sada ništa.

Došli: Filip Bainović (Gornjik Zabže), Filip Miljković (Vlasina).

Otišli: Vuk Mitošević (Kajsar), Jevgeni Pavlov (slobodan), Sead Islamović (Novi Pazar).

Bonusi: Ranko Jokić, Filip Miljković, Viktor Lukić, Bojan Bojić, Aleksandar Miladinović.

Stranci: Vitan (Indonezija).

VOŽDOVAC

Na Krovu je uvek burno. Gotovo nijedan prelazni rok u Voždovcu nije prošao bez nekoliko dolazaka i odlazaka, pa Zmajevi nisu podbacili ni ovog puta.

Ostali su bez desnog beka Marka Živkovića, koji je otišao u Partizan, iskusni Marko Putinčanin je dobio ponudu iz Uzbekistana koju nije mogao da odbije, a vezista Ivan Đorić je izabrao da karijeru nastavi u Crnoj Gori, u Iskri iz Danilovgrada.

Dvojica igrača su ponovo među Zmajevima: Stefan Hajdin je došao nakon raskida saradnje sa Zvezdom, dok se Stefan Purtić vratio sa pozajmice iz Inđije. Levi bek Nikola Dukić je došao iz Mačve, a imaće Voždovac i novog stranca u timu, štopera Obuobija Rašida iz Gane, koji je jesenas igrao u čačanskom Borcu.

Promenljivi rezultati tokom cele jeseni uticali su da se Voždovac nađe na sredini tabele, ni ove sezone neće biti ništa od izlaska u Evropu.

Došli: Stefan Hajdin (Crvena zvezda), Nikola Dukić (Mačva), Obuobi Rašid (Borac).

Otišli: Marko Živković (Partizan), Marko Putinčanin (Navbahor), Ivan Đorić (Iskra Danilovgrad), Lazar Popović (OFK Beograd).

Bonusi: Dragan Stoisavljević, Aleksa Janković, Luka Cvetićanin, Edin Ajdinović, Ivan Milosavljević, Luka Jakovljević...

Stranci: Georgi Bratuhin (Rusija), Justas Lasickas (Litvanija), Obuobi Rašid (Gana).


MLADOST

Ako je suditi po rezultatima na pripremama, Mladost u odličnoj formi dočekuje nastavak prvenstva. U četiri kontrolne utakmice u Turskoj Lučanci su dve dobili, dve odigrali nerešeno.

Pored seniora, na pripremama je bilo i 15 omladinaca, što govori da Mladost ima velika očekivanja od momaka iz svoje škole.

Prelazni rok u ovom klubu je obično čist minimalizam, igrači niti se dovode, niti puštaju na desetine. Možda je tu ključ zašto je Mladost poslednjih sezona redovno u gornjem delu tabele, pa čak je izašla i na evropsku scenu.

Regan Obeng, nekadašnji igrač Napretka i Čukaričkog vratio se u Superligu i na proleće će braniti boje Mladosti. Došao je i iskusni levi bek Nikola Leković, koji je jesenas bio u Napretku.

Došli: Regan Obeng (Rijeka), Nikola Leković (Napredak), Miloš Ožegović (Radnički Pirot), Filip Đorđević (Zvezdara).

Otišli: Damjan Krajišnik (Metalac), Filip Stanisavljević (Rad), Viktor Amos (Sloga Kraljevo).

Bonusi: Mihajlo Vesnić, Stefan Maksimović, Nenad Perović, Marko Stanić, Nemanja Kos, Lazar Selenić...

Stranci: Obeng Regan (Gana), Režis Baha (Kamerun).

METALAC

Prema statistici, Metalac ima jednu od najmlađih ekipa u ligi, uz Spartak i Čukarički, pa je u skladu sa tim uradio i zimski prelazni rok.

Od četvorice igrača pristiglih u Gornji Milanovac, nijedan nije stariji od 23 godine. Među novajlijama je i reprezentativac DR Konga Beverli Makangila, koji je došao iz San Dijego Lojalsa, američkog kluba u kojem mu je trener bio legendarni Lendon Donovan, dugogodišnji reprezentativac SAD.

Imao je Metalac sjajne periode tokom jeseni, pa će Žarko Lazetić i njegov „vrtić“ probati da to ponove u drugoj polovini šampionata.

Došli: Branko Riznić (Rad), Stefan Cvetković (Grafičar), Damjan Krajišnik (Mladost), Beverli Makangila (San Dijego).

Otišli: Miloš Vranjanin (Riga), Nikola Popović (slobodan igrač).

Bonusi: Savo Arambašić, Jovan Kokir, Igor Maksimović, Branko Riznić, Jovan Vlalukin, Strahinja Savić, Aleksandar Vasiljević...

Stranci: Prestiž Mbungu (Kongo), Dong Li (Kina), Beverli Makangila (DR Kongo).

JAVOR


Grupu klubova koji su u opasnoj zoni predvodi Javor. Nije bilo mnogo promena u igračkom kadru ivanjičkog kluba, koliko odlazaka toliko i dolazaka.

Javor je ostao bez kapitena Nedeljka Piščevića, koji je otišao u letonsku Rigu i najveći problem će biti nadoknaditi taj gubitak, jer je vezista odigrao svaki minut tokom jesenje polusezone.

Malo egzotike je stiglo u Ivanjicu, pravo iz Francuske u grad podno Golije došao je štoper Bubakari Dukure.

Došli: Alija Krnić (Iskra Danilovgrad), Bubakari Dukure (Šambli), Stefan Vico (slobodan igrač), Ivan Ostojić (Helsinki), Boris Velimirović (Kolubara).

Otišli: Nedeljko Piščević (Riga), Nemanja Mladenović (Rad), Kristijan Župić (Proleter), Bojan Mijailović (Zlatibor), Vladimir Otašević (kraj karijere).

Bonusi: Boris Velimirović, Nikola Tričković, Luka Radivojević, Vanja Zvekanov, Lazar Nikolić, Andrej Ilić, Bojan Jelić...

Stranci: Ibrahim Tanko (Gana), Bubakari Dukure (Francuska).

NOVI PAZAR

Novom Pazaru samo ime kaže da je u tom klubu uvek vrlo „pazarno“ u prelaznim rokovima. Gotovo da se ne pamti kada se poslednji put desilo da ne bude bar desetak transfera u dva smera.

Ništa drugačije nije bilo ni ovog puta kraj Jošanice. Prava promenada. Veruju plavo-beli da ako još jednom „izmešaju“ igrački kadar, da će doći do pogotka u borbi za opstanak.

Pazarci su doveli dvojicu igrača Partizana na pozajmicu, Perišu Pešukića i Petra Gigića, vratili su iz Radnika svoje dete Seada Islamovića, a ofanzivni red su pojačala nekadašnja dvojica igrača podgoriče Budućnosti Dušan Stoiljković i Miloš Mijić.

Nurman Kurdić i Šefkija Resić su se vratili u Sarajevo, pošto su im istekle pozajmice, Nikola Nedeljković je prešao u Bačku, a klub je napustio i veteran Admir Kecap...

Došli: Periša Pešukić, Petar Gigić (Partizan), Miloš Mijić (Napredak), Dušan Stoiljković (Radnički), Sead Islamović (Radnik), Jovo Kojić (Tuzla siti), Danko Kiković (Žarkovo).

Otišli: Ševkija Resić, Numan Kurdić (Sarajevo), Nikola Nedeljković (Bačka), Dušan Živić (Rabotnički), Luka Marković (Mačva)...

Bonusi: Almir Brunčević, Bojica Nikčević, Abdulaziz Ragipović, Sead Islamović, Mirza Delimeđac...

Stranci: Abdulaj Sise (Gvineja).

NAPREDAK

Kruševljani su jedno od najvećih razočaranja jesenjeg dela sezone. Dolaskom Gorana Stevanovića na klupu sve je krenulo daleko bolje, ali je na kraju jeseni i on digao sidro, pa će ekipu pokušati da spase ispadanja Milan Đuričić. Prvi test i odmah Partizan u Humskoj...

Iako je došlo nekoliko novih igrača u klub, Đuričić je pred prvo kolo rekao da su pojačanja Bojan Čečarić, Igor Zonjić i Marko Tomić, dok ostali tek treba da se dokažu.

Došli: Bojan Čečarić (slobodan), Igor Zonjić (AMGK), Marko Tomić (Alaškert), Marko Bačanin (Smederevo)

Otišli: Miloš Mijić (Novi Pazar), Igor Vučićević (Trajal), Mladen Zeljković (Dečić Tuzi), Dino Šarac (slobodan), Srđan Matić (slobodan), Nikola Leković (Mladost)

Bonusi: Luka Laban, Uroš Božović, Srđan Kocić, Đorđe Kotlajić, Nenad Ivanić, Matija Jovičić, Uroš Rašković...

Stranci: -

INĐIJA


Zimski predah je za Inđiju došao u pravom trenutku, jer je nanizala četiri poraza u poslednjim kolima. Zbog toga je prelazni rok bio i te kako buran, bilo je dosta i dolazaka i odlazaka sa stadiona kraj pruge.

Najzanimljiviji novajlija u taboru Inđije je Danil Čalov, koji je došao iz beloruskog Vitebska, a brat je čuvenog ruskog napadača Fjodora Čalova.

Došli: Željko Dimitrov (Dinamo Vranje), Đorđe Pantelić (Vojvodina), Danil Čalov (Vitebsk), Nikola Karaklajić (Aspropirgos), David Hrubik (slobodan igrač).

Otišli: Milan Radić (Dinamo Tbilisi), Miloš Mihajlov (Železničar Pančevo), Eliomar (Zlatibor), Miljan Ilić (Levadija), Uroš Sekulić (Proleter), Nemanja Obradović (Nefči)...

Bonusi: Radomir Novaković, Igor Nedeljković, Vasilije Bakić, Uroš Vukićević, Aleksandar Đorđević, Mihajlo Nešković, Đorđe Pantelić.

Stranci: Danil Čalov (Rusija).

RAD

Na Banjici odavno nije tako „kuvalo“ kao ove zime. Bilo je sudaranja na vratima onih koji dolaze i onih koji odlaze iz kluba.

Šest klubova ispada ove sezone iz Superlige i biće potrebni dodatni napori Građevinarima da bi i ove godine uspeli u „minut do 12“ da se vinu iznad crte.

Najzvučnije ime koje je stiglo u Crnotravsku je Petar Karaklajić, koji je došao na pozajmicu iz grčkog AEK-a. Na golmanu Dušanu Markoviću su od Šerifa uzeli obeštećenje od 200.000 evra.

Došli: Nemanja Mladenović (Javor), Petar Karaklajić (AEK), Slaviša Stojanović (Bačka), Luka Gojković (IMT), Nenad Adžibaba (Crvena zvezda), Marko Šarić (Čukarički), Ilija Tučević (slobodan).

Otišli: Dušan Marković (Šerif), Pavle Radunović (Politehnika), Veljko Trifunović (Radnički), Ljubomir Kovačević (Rudar Pljevlja), Milan Đurić (Balzan), Branko Riznić (Metalac), Dušan Živković (Iskra Danilovgrad)...

Bonusi: Jovan Zogović, Petar Karaklajić, Luka Gojković, Martin Novaković, Nikola Grubišić, Petar Stojanović, Marko Dobrijević...

Stranci: -

ZLATIBOR

Burno i u Čajetini. Novajlija u Superligi je napravio brojne promene u igračkom kadru. Napravio je i međunarodni transfer, pošto je njegov igrač Nemanja Anđelković prešao u azerbejdžansku Ziru.

Došli: Danilo Dašić (Radnički), Stefan Denić (Radnički Obrenovac), Bojan Mijailović (Javor), Eliomar, Ivan Marković (Inđija), Danilo Milenković (Proleter), Miloš Nikolić (Mladost Kakanj).

Otišli: Milan Đokić, Ifeat Đakovac (TSC), Nemanja Ivanović (Proleter), Igor Poček (Mornar Bar), Nemanja Anđelković (Zira), Rade Glišović (Borac Čačak), Nikola Bjeloš (slobodan).

Bonusi: Miloš Čupić, Luka Savić, Stefan Radmanovac, Mladen Mirković, Stefan Denić, Danilo Dašić, Uroš Miloradović...

Stranci: Adama Žaržue (Gambija), Ibrahim Mustafa (Gana), Eliomar (Brazil).

MAČVA

S obzirom na to da su poslednjih meseci iz Šapca stizale izjave trenera kako igrači nemaju novac, ne isplaćuju im se zarade, a posle svega predsednik Ivica Kralj je podneo ostavku, onda nije iznenađenje što u Mačvi nije bilo mnogo prometa tokom zimske pijace.

Trener Slavko Jeličić je uspeo da probudi ekipu, koja je dobila dve od četiri poslednje utakmice jeseni i da se pomeri sa poslednjeg mesta na tabeli.

Došli: Vanja Panić, Luka Marković (Crvena zvezda), Omar Kočar (Krško), Aleksandar Ćirković (Admira).

Otišli: Igor Ristivojević (Loznica), Nikola Dukić (Voždovac), Đorđe Šušnjar (slobodan).

Bonusi: Miloš Gordić, Filip Samurović, Ognjen Mijailović, Branislav Knežević, Luka Marković.

Stranci: Omar Kočar (Slovenija), Dilan Ortiz (Kolumbija).

BAČKA

U borbi za opstanak Bačka je bacila karte na – strance. Dovela ih je trojicu ove zime: dvojicu Letonaca, Svarupsa i Kazačoksa i Japanca Mijazakija.

Oni će Palančanima biti udarne igle u borbi za goli život na superligaškoj sceni.

Došli: Kaspars Svarups (Ventspils), Jevgenijs Kazačoks (slobodan), Filip Mitrović (Sutjeska Nikšić), Nikola Nedeljković (Novi Pazar), Nemanja Lakić-Pešić (Levadija), Rjohei Mijazaki (Melavati), Nebojša Ivančević (Budućnost Dobanovci).

Otišli: Dobrivoje Velemir (Noa, Jermenija), Krsta Đorđević (Sileks), Slaviša Stojanović (Rad), Nebojša Gavrić, Aleksa Ćirić, Mladen Veselinović (slobodni).

Bonusi: Aleksa Milojević, Dejan Parađina, Nikola Njamculović, Strahinja Proković, Miloš Zličić...

Stranci: Kaspars Svarups, Jevgenijs Kazačoks (Letonija), Rjohei Mijazaki (Japan), Luka Pisačić (Hrvatska).

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

16.30: (1,87) Vojvodina (3,50) TSC Bačka Topola (4,30)

Subota

13.00: (3,90) Inđija (3,50) Čukarički (1,95)

15.00: (3,25) Metalac (3,20) Radnički N. (2,30)

15.00: (2,50) Radnik Sur. (3,35) Voždovac (2,80)

15.00: (3,60) Zlatibor (3,45) Spartak S. (2,05)

17.00: (1,20) Partizan (6,75) Napredak (14,0)

Nedelja

13.00: (14,0) Novi Pazar (6,75) Crvena zvezda (1,20)

15.00: (2,45) Javor (3,30) Mladost L. (2,95)

15.00: (2,15) OFK Bačka (3,20) Mačva (3,60)

15.00: (3,00) Rad (3,20) Proleter N.S. (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara