Granit Džaka (©Reuters)
Granit Džaka (©Reuters)

Žive šanse za tri trofeja u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 14:03

Leverkuzen protiv drugoligaša Fortune Diseldorf juri prolaz u finale Kupa Nemačke

Nesvakidašnji scenario zbio se pred polufinale Kupa Nemačke. Dva drugoligaša, jedan trećeligaš i još neporaženi lider Bundeslige našli su se u borbi za treofej. Kajzerslautern je u utorak overio kartu za finale preko trećeligaša Sarbrikena, a veliki favorit da mu se pridruži u Berlinu je Leverkuzen, koji večeras dočekuje Fortunu Diseldorf (20.45).

Odbegli lider Bundeslige Bajer Leverkuzen pravi je hit ove sezone. Verkself još nije izgubio u nekoj takmičarskoj utakmici u aktuelnoj kampanji pod palicom trenera Ćabija Alonsa, i ne deluje realno da će gosti, inače drugoligaši, uspeti da prekinu taj fantastični niz i izbore plasman u finale.

Izabrane vesti

Alonsovi asovi su bili skoro odlični na 39 duela u svim takmičenjima, ostvarivši 34 pobede u tom periodu. Leverkuzen je više puta bio blizu poraza u poslednjih nekoliko sedmica, ali je bio u mogućnosti da preokrene situaciju u finišu kako bi zadržao niz, što je svedočanstvo otpornosti ekipe.

20.45: (1,20) Leverkuzen (6,75) Fortuna Diseldorf (14,0)

Poslednji takav duel Bajer je imao u prethodnom kolu Bundeslige protiv Hofenhajma, kada je u finalne minute meča ušao sa minusom od 1:0. Ipak, dva gola Roberta Andriha i Patrika Šika u poslednjim trenucima dovela su do toga da je Alonsova ekipa spasila živu glavu i zabeležila još jedan trijumf.

Sa titulom u Bundesligi koja izgleda kao gotova stvar, i već obezbeđenim mestom u četvrtfinalu Lige Evrope, zahvaljujući još jednom pobedničkom momentu Šika, Leverkuzen bi još mogao da stigne do triple krune na kraju sezone.

Verkself ulazi u meč sa Fortunom kao favorit, ali DFB-Pokal je doneo dosta velikih preokreta ove sezone, ništa manje od poraza Bajerna iz Minhena od polufinaliste Sarbrikena.

Dok će tim iz Diseldorfa razumeti veličinu zadatka koji je pred Fortunom, oni će se u ovom polufinalu oslanjati na još jedan scenario Davida protiv Golijata. Ako uspeju da izvedu taj malo verovatan podvig, ekipa trenera Danijela Tijuna bi obezbedila drugoligaški finalni obračun.

Gosti iz Diseldorfa uživaju u dobroj sezoni u Cvajti i trenutno zauzimaju treće mesto i još su u poteri za automatskom promocijom kako bi se vratili u nemački vrh prvi put od sezone 2019/2020.

Prošle su 44 godine otkako je Fortuna osvojila drugi pehar DFB-Pokala 1980. godine, dok je Leverkuzen samo jednom bio najbolji u takmičenju 1993.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KUP NEMAČKE - POLUFINALE

Utorak

Sarbriken - Kajzerslautern 0:2 (0:0)

/Riter 53, Ture 75/

Sreda

20.45: (1,20) Leverkuzen (6,75) Fortuna Diseldorf (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeBajer LeverkuzenFortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara