Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmajevi lako prišli na bod Sportingu, bodriće Benfiku u derbiju Lisabona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 21:57

Porto deveti put slavio u poslednjih deset ligaških utakmica

Porto je rutinski obavio posao u 16. kolu Primeire. Bez dobrog dela ekipe izabranici Serža Konseisaa upisali su devetu pobedu u poslednjih 11 duela protiv Rio Avea i deveti trijumf iz prethodnih deset pokušaja u domaćem šampionatu - 2:0. Zmajevi će tako večeras mirne glave moći da gledaju lisabonski derbi i da se nadaju da će Benfika naneti Sporting prvi ligaški poraz ove sezone ili bar nerešenom ishodu.

Kao i obično, Rio Ave je uglavnom bio u inferiornom položaju, naročito u prvom poluvremenu. Statistički parametri tog dela igre odavali su utisak da se protivnik nije ni pojavio na terenu jer su pokušaji ka golu Marćesina izostali.

Izabrane vesti

Šampion je želeo da načne rivala pre odlaska na odmor, konstantno pretio, a vođstva se domogao tek u smiraj prvog poluvremena. Igrao se 44. minut kada je Luis Dijaz grudima odlično spustio loptu Mediju Taremiju, a posle odbrane Pavela Kišeka, loptu je u gol uspeo da ćušne upravo Komlumbijac.

Nešto kvalitetnija igra gostiju u drugom delu nije donela plodove. Najbolju priliku propustili su u 74. minutu kada je Želson Dala dugo čekao pre nego što je iz skoro mrtvog ugla pogodio odlično postavljenog Marćesina. Umesto 1:1, stigla je kazna i to ekspresno, kroz par desetina sekundi. Medi Taremi nije dozvolio da ga pad zemlju omete. Uspeo je brzo da ustane i u završnici akcije proigra Evanilsona, koji pogodio praznu mrežu budći da je Kišek prethodno napustio gol liniju.

Nova potvrda vrhunskog doprinosa Medija Taremija koji je od letošnjeg dolaska u Porto na 16 utakmica postigao sedam pogodaka, a večerašnom šestom asistencijom iskočio na čelo klupske liste u tom segmentu. Priliku od 80. minuta dobio je i Marko Grujić ušavši umesto Hesusa Korone, ali bilo je premalo vremena za neki konkretniji doprinos ili utisak o igri srpskog internacionalca.

Posle pobeda nad Farenseom u Primeiri, odnosno Žil Visenteom u Kupu Portugala, Porto je treći put zaredom slavio bez primljenog gola. Uz eventualni poraz Sportinga bio ostao bi na samo bod od liderske pozicije gde se trenutno nalazi.

PRIMEIRA - 16. KOLO

Subota

Nasional - Famalikao 2:1 (0:1)

/Roše 53, Ramos 57 - Anderson Silva 32/

Tondela - Farense 2:0 (0:0)

/Žoao Pedro 46, Barbosa 90/

Portimonense - Boavista 1:2 (1:1)

/Everton 36 - Elis 45, Paulinjo 63/

Nedelja

Gimarais - Maritimo 1:0 (0:0)

/Estupinjan 48/

Ponedeljak

Santa Klara - Belenenses 2:0 (1:0)

/Krisan 13, Diogo Kalija 90+3AG/

Porto - Rio Ave 2:0 (1:0)

/Dijaz 44, Evanilson 75/

Moreirense - Braga (u toku)

22.30: (2,75) Sporting (3,20) Benfika (2,65)

Utorak

21.15: (3,30) Žil Visente (2,95) Fereira (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PortoPrimeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara