Pehar Lige šampiona (© AFP)
Pehar Lige šampiona (© AFP)

Žreb za Ligu šampiona: Svi beže od Atletika i Barselone, koske su Lajpcig, Atalanta, Sevilja...

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 08:49

Tačno u podne u Nionu saznaćemo parove osmine finala

Navijači Crvene zvezde kao na iglama čekaju 13 časova i ime narednog protivnika u Ligi Evrope, fokus ostalih ljubitelja fudbala u Srbiji, ali i širom Starog kontinenta je na žrebu parova osmine finala Lige šampiona. Tačno u podne u Nionu saznaćemo ko će se s kim sastati u prvoj eliminacionoj rundi najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu.

U bubnju je 16 timova, a procedura ista kao i ranije. Pobednici grupne faze su na strani nosilaca, drugoplasirani na drugoj. To izgleda ovako...

Izabrane vesti

Povlašćeni: Bajern (Nemačka), Real Madrid (Španija), Mančester Siti (Engleska), Liverpul (Engleska), Čelsi (Engleska), Borusija Dortmund (Nemačka), Juventus (Italija), Pari Ser Žermen (Francuska).

Nepovlašćeni: Atletiko Madrid (Španija), Borusija Menhengladbah (Nemačka), Porto (Portugalija), Atalanta (Italija), Sevilja (Španija), Lacio (Italija), Barselona (Španija), RB Lajpcig (Nemačka).

Pred žreb postoje samo dva ograničenja. Nemoguće je, bar u ovoj fazi, da se sastanu timovi iz iste zemlje (što automatski eliminiše El Klasiko ili sudar poslednja dva prvaka Engleske), kao i ekipe koje su se srele tokom grupne faze (primera radi, Čelsi i Sevilja).

Na osnovu tih parametara, ovako procentualno izgledaju šanse ko s kim može da se sastane...

Imena timova garantuju vrhunski fudbal. Prvo, svi favoriti su završili na prvim mestima u svojim grupama. Drugo, osim Mančester junajteda i Intera svi velikani evropskog fudbala su prošli.

Prema procenama stručnjaka, iz drugog šešira svi će želeti da izbegnu Atletiko, pošto igra sjajno u Primeri, te Barselonu, iako u krizi, uvek je Barselona. Mada, ne bi trebalo smetnuti s uma da je u prethodnom izdanju RB Lajpcig dogurao do polufinala, Atalanta je mučila velike, Sevilja osvojila Ligu Evrope, Borusija iz Menhengladbaha igra odlično...

Kao i minulih sezona, UEFA je mečeve osmine finala razvukla na četiri termina, kako bi gledaoci bili u prilici da isprate što više fudbala. Prvi susreti nokaut faze na programu su 16, 17, 23. i 24. februara, revanši se igraju 9, 10, 16. i 17. marta. Pobednici grupa stekli su privilegiju da budu domaćini u revanšima.

Termini četvrtfinala su 6, 7, 13. i 14. aprila, polufinala zakazana za 27. i 28. april, odnosno 4. i 5. maj, dok je borba za titulu prvaka Evrope planirana za 29. maj na stadionu „Ataturk“ u Istanbulu.


tagovi

Liga šampionažreb za ligu šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern
Juventus
Barselona
Real Madrid
Liverpul
Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara