Mahalbašić (© FK Proleter)
Mahalbašić (© FK Proleter)

Zumbul Mahalbašić na klupi Proletera: Prvi zadatak - opstanak

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.04.22. | 12:33

Debi u četvrtak u Subotici

Još jedna trenerska rokada u Superligi. Posle Dušana Bajića, Proleter iz Novog Sada je posegao za novim rešenjem i u šefa stručnog štaba promovisao Zumbula Mahalbašića. Predviđeno je da predvodi tim do kraja sezone u kojoj je jedini zadatak da sačuva status u Superligi, pošto se ekipa sa Slane bare trenutno nalazi na šestom mestu tabele plej-auta.

Mahalbašić je pre sedam godina počeo trenerski put u Loznici, radio je na amaterskom nivou u Švajcarskoj, zatim u Republici Srpskoj radio u Janji i  Zvijezdi 09, da bi kasnije bio saradnik Milana Đuričića tokom Đumijevog staža u Radničkom iz Niša, a minule sezone asistirao Davoru Berberu u Novom Pazaru kad je klub iz Raške oblasti izborio opstanak, što je sad i cilj Proletera.

Izabrane vesti

Pre dolaska u novu sredinu radio je u srpskoligašu Rađevcu iz Krupnja.

Spadam u red mlađih trenera i smatram da je klupa Proletera pravi izbor. Ceo stručni štab na čijem sam čelu i koji je ostao isti daće sve od sebe kako bi klub na kraju sezone izborio opstanak u Superligi. Iako sam pratio utakmice Proletera još upoznajem igrački kadar, ali to neće biti prepreka kako bismo ostvarili zacrtan cilj“, pojasnio je Mahlabašić.

Njegov debi zakazan je za 28. april u Subotici, protiv Spartak Ždrepčeve krvi.


tagovi

Proleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara