Dušan Bajić (©MN Press)
Dušan Bajić (©MN Press)

Nova smena trenera u Superligi za potvrdu najkraćeg staža u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 00:41

Proleter smenio Dušana Bajića

Uoči plej-of i plej-aut borbi Napredak je smenio Ivana Stefanovića, Čukarički Sašu Ilića, a Kolubara Dejana Đurđevića. Posle prvog kola doigravanja Spartak se zahvalio Nebojši Vučkoviću, a posle drugog Proleter se rastao sa Dušanom Bajićem.

Dva remija bez golova (Mladost Lučani, pa Radnik Surdulica) koštali su posla stratega koji je vodio Novosađane od avgusta, kada je nasledio Branka Žigića.

Izabrane vesti

Proleter se pet kola pre kraja nalazi na trećoj poziciji otpozadi, koja znači baraž za opstanak sa trećeplasiranim iz Prve lige, s tim da poslednjeplasirani Metalac ima samo tri boda manje, a Novi Pazar dva, dok je prvi iznad crte, Spartak, na četiri boda prednosti.

Odluku o promeni trenera, bez navođenja ko će ga naslediti, Proleter je objavio na svom Instagram profilu. Dodaje se da su klub pored Bajića napustili i pomoćni trener Nemanja Miljanović i kondicioni Marko Kuridža.

Ringišpil na superligaškim klupama prilično je brz ove sezone. Do 22. kola bilo je 19 promena, a po nedavnom istraživanju Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) treneri se u Superligi Srbije menjaju na 188 dana, odnosno, imaju najkraći staž u Evropi.

Od početka sezone samo Crvena zvezda i Partizan nisu menjali svoje stratege. Dejan Stanković vodi tim crveno-belih duže od dve godine, dok je Aleksandar Stanojević drugi mandat u Humskoj započeo pre nešto više od godinu i po dana.

Što se tiče konkretno Bajića, 44-godišnji Novosađanin je vodio ekipu Proletera u 26 utakmica, a učinak u njima je šest pobeda, šest remija i 14 poraza. Pre dolaska u Proleter Bajić je bio pomoćnik Mladenu Krstajiću u TSC, a od 2012. do decembra 2020. vodio je omladince Vojvodine. U međuvremenu je kratko sedeo i na klupi Bečeja.


tagovi

Proleter Novi SadDušan Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara