©juventusfc
©juventusfc

Zvanično: Juve doveo Portugalca kojeg je pustio Milan, a čekao Inter

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 20:10

Štoper stigao u Torino

Juventusovo prvo zimsko pojačanje je Tijago Đalo!

Portugalski štoper je sinoć kasno sleteo u Torino, a u toku današnjeg dana uspešno prešao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Starom damom do leta 2026. godine uz opciju produžetka na još dve sezone.

Izabrane vesti

Đalo je došao iz Lila posle višenedeljnih pregovora i trke sa Interom. Juventus će francuskom klubu platiti 3.600.000 evra fiksno, još 1.500.000 u bonusima i pride 10 odsto od profita od narednog transfera, dok će portugalski defanzivac zarađivati 2.500.000 evra neto (4.630.000 evra bruto) po sezoni.

Portugalac ima 23 godine, visok je 190 centimetara, gvinejskog je porekla, ali je rođen i odrastao u Lisabonu. Prošao je Sportingovu akademiju, došao do B tima a onda poput mnogih đaka iz čuvene škole rešio da ode pre debija za prvi tim. Poslednjeg dana januarskog prelaznog roka 2019. je kao talentovani omladinac pešao u Milan za 1.000.000 evra. Tamo je šest meseci igrao za mladi tim, a onda su ga Rosoneri iskoristili kao kusur u operaciji kada je Rafael Leao dolazio iz Lila. Tada je njegova vrednost procenjena na 4.000.000 evra.

U Lilu se afirmisao kao igrač, poslednje dve sezone bio standardan i skrenuo pažnju jačih klubova. Milan je letos želeo da ga vrati, ali on nije hteo nazad na San Siro. Ove zime se prvo javio Inter sa kojim se dogovorio za leto kada mu istekne ugovor. Međutim, Lil mu je poručio da će ga zakucati na tribine do kraja sezone ako istraje u nameri da ode kao slobodan igrač. Juventus je ponudio novac, Inter nije hteo da licitira i tako je Đalo stigao u tabor Bjankonera

Portugalac će popuniti prazno mesto u odbrani nastalo odlaskom mladog Hojsena u Romu pa će Alegri opet imati petoricu štopera na raspolaganju za tri mesta u startnoj postavi. Bremer, Federiko Gati i Danilo su starteri, Aleks Sandro se muči sa povredama i očekuje se pristojna minutaža za Đaloa.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024Tijago Đalo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara