Slobodan Rubežić (©Aberdeen)
Slobodan Rubežić (©Aberdeen)

Zvanično: Rubežić u Škotskoj, Pazar i Čuka ravnomerno podelili obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 21:23

Visoki defanzivac potpisao ugovor na tri godine sa škotskim klubom

Dugo najavljivani odlazak iz Novog Pazara upravo je potvrđen. Slobodan Rubežić napustio je Plave i preselio se u Aberdin. Visoki defanzivac je ovog utorka podigao dres škotskog kluba sa kojim je potpisao ugovor na tri godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Kako su iz Novog Pazara otkrili u saopštenju, Aberdin je za 23-godišnjeg štopera platio 230.000 evra, s tim da neće čitava suma otići na račun kluba kraj obala Jošanice i Raške, već će se polovina sliti u kasu Rubežićevog nekadašnjeg kluba Čukaričkog.

Izabrane vesti

"Danas je naš fudbalski klub zvanično ostvario jedan od većih transfera u istoriji kluba! Slobodan Rubežić, doskorašnji fudbaler koji je dugo nosio naš dres, prelazi u redove škotskog kluba Aberdin. Ovim transferom ostvarili smo značajnu finansijsku dobit, ako uzmemo u obzir da je Rubežiću isticao ugovor za nepunih 6 meseci. Vrednost ovog transfera je iznosila 230.000 eura, od kojih će 50% transfera pripasti beogradskom Čukaričkom. Želimo Slobodanu puno sreće i uspeha u novom klubu, i hvala mu na svim trenucima koje je proveo sa nama. Sigurni smo da će svojim igrama zadiviti navijače Aberdeena i ostaviti dubok trag u njihovoj fudbalskoj istoriji. Znamo da ćeš se jednog dana vratiti u tvoj Novi Pazar, srećno majstore!", navodi se u saopštenju superligaša.

Slobodan Rubežić (©Aberdeen)Slobodan Rubežić (©Aberdeen)

Rubežić je ponikao u Vojvodini, ali debi u prvom timu Lala nije dočekao. Iz novosadske Stare dame prešao je u Čukarički, a nastupao je još za bugarsku Ardu pre nego što je došao u Novi Pazar gde se u potpunosti afirmisao.

"Slobodan je dobar, staromodni defanzivac, upravo ono što nam je potrebno da ojačamo naše defanzivne pozajmice. Morao je da bude strpljiv jer smo prolazili kroz proces, tako da mi je drago što je ovaj posao konačno gotov. Slobodan je zaista poletan i odlučan igrač koji uživa u pobedama. On veruje da je Aberdin savršeno okruženje za sledeći korak u njegovoj fudbalskoj karijeri i radujemo se što ćemo raditi sa njim kako bismo mu pomogli da ispuni lične aspiracije, a takođe i da on pomogne klubu da ostvari ambicije u sledećoj sezoni", rekao je trener škotskog kluba Beri Robson.

Rubežić je za Novi Pazar odigrao 78 utakmica, a prošle sezone bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Plavih u plej-of. Sada ga čeka nova avantura.

"Vrlo sam srećan što sam potpisao za tako veliki klub i što sada igram u zemlji koja voli fudbal. Govoriću na terenu i daću sve što imam za tim. Jedva čekam da upoznam navijače i da odigram svoju ulogu u postizanju uspeha za tako istorijski fudbalski klub"



tagovi

AberdinSlobodan RubežićFK Novi PazarTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara