Radost igrača Crvene zvezde
Radost igrača Crvene zvezde

Zvezdin poslednji čin lude sezone! I to na godišnjicu najluđeg meča u istoriji kluba

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 10:13

Ulog jeste Kup trofej, ali za igrače Crvene zvezde u večerašnjem duelu sa Partizanom ima nešto važnije (19.00, TV Arena)

Još se lome koplja navijača Crvene zvezde i javnosti okrenutoj ka klubu sa Marakane kada je reč o konačnoj oceni sezone učenika Baraka Bahara i sada Vladana Milojevića. Primarni cilj, odbrana šampionske titule, je praktično ostvaren, što je uzimajući u obzir ulaganja – normalnost. Ali i uspeh. Tu je i poslednje mesto u grupi Lige šampiona i rane iz duela sa Jang Bojsom kao ožiljak na srcu. I to je neuspeh. Nije katastrofa, ali je neuspeh.

Tu su i brojne vratolomije od mečeva, počev od onog pripremnog s Fjorentinom do vođstva na Etihadu, zatim užasnog poluvremena u Beogradu protiv Lajpciga i promašenog zicera Pitera Olajinke. Tu je i noć u Bernu, kada je Crvena zvezda u bikiniju, kao i u dva prethodna večita derbija, pokazala da broj stvorenih šansi i statistički podaci nemaju suštinsku fudbalsku vrednost.

Izabrane vesti

Iza Crvene zvezde je pokušaj da igra na drugačiji način – i to vrlo neuspešan. Potom i povratak korenima i komfor koji je došao dolaskom Vladana Milojevića na klupu. Suviše sadržaja u devetomesečnoj predstavi, koju će kritičari u dobroj meri oceniti po utisku gledajuči poslednji čin. Ovaj večerašnji u okviru polufinala Kupa sa Partizanom (19 časova, TV Arena Premijum 1).

Teoretski nije, ali ovo će praktično biti poslednji izuzetno važan meč za Crvenu zvezdu u ovoj takmičarskoj godini. Potencijalno finale s Radničkim ili Vojvodinom neće biti toliko važno jer pehar namenjen pobedniku masovnijeg takmičenja ne donosi ozbiljne benefite igračima srpskog šampiona. Mada, dobro postoji nešto što se zove istorija i četvrta dupla kruna u nizu predstavljala bi ozbilju letvicu i daljoj budućnosti za nove trenere i nove rukovodioce.

Dobila je Crvena zvezda stabilnost s Vladanom Milojevićem, ali je karakter jednog tima i generacije oslilkan u prolećnim mečevima protiv Partizana. Bilo je tu i dominacije, šansi, nečeg što liči na ozbiljan evropski fudbal i klasu iz Lige šampiona. Najviše kod In Bom Hvana. Ali je bilo i slabosti koje bi trebalo da usmere razmišljanja odgovornih kada je reč o planovima za letnji prelazni rok.

Igraće se u vrlo specifičnoj atmosferi, pod jednakim pritiskom kao u martovskom okršaju, jer oba tima će želeti nešto da dokažu. Zvezda da je njena dominacija čista kao suza, Partizan da pokaže da su u pitanju nijanse i detalji....

Imaće ova generacija Crvene zvezde i dodatnu obavezu. Večerašnji meč polufinala Kupa igraće se na godišnjicu možda i najlužeg meča u istoriji kluba. Govorimo o polufinalu Kupa šampiona sa Bajernom na Marakani, odlučenim autogolom Augentalera na asistenciju Siniše Mihajlovića.

Odlučio se Vladan Milojević da se i drugom meču s Partizanom osloni na proverene snage. Nije želeo da u obzir uzima psihološki, emotivni i fizičkii umor, jer se na najvećem srpskom stadionu u subotu igralo 120 minuta. I to u vrlo tenzičnom ritmu.

To dovoljno govori da želi da osvoji Kup trofej. I da kao vlasnik tri titule (ona iz 22020. godine se prepisuje Dejanu Stankoviću) usmeri ka Miljanu Miljaniću. Najbolji trener u istoriji Crvene zvezde je četiri puta podizao pehar namenjen državnom šampionu. Deluje da je to za Vladana Milojevića dostižno.


tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara