""
""

ABA 2 liga – lidersko iskušenje na Cetinju

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.01.18. | 13:15

Raško Bojić u imperativu Borca za pobedu protiv Lovćena vidi moguće, ali ipak premostive prepreke

Sudeći po rezultatima, čačanskim liderima drugog ABA ešalona pohod na Cetinje trebao bi da bude samo ugodna ekskurzija. Borac je nanizao sedam uzastopnih pobeda na Jadranu, a Lovćen je u gradu kraljice igara u prvom kolu sezone pao sa (97:90). Pogled iz drugog, svakako sportskog ugla, ukazuje i na jednu začkoljicu. Naime, Crnogorci ovoga puta na parket izlaze kompletni, što nije bio slučaj u prvom meču. Takođe, domaći teren je domaći teren…

Izabrane vesti

To zna i trener Borca Raško Bojić, pa pred meč sa Cetinjem 1947 izjavi: Ovo je veoma važna utakmica, ali i veliko iskušenje za nas!

MOZZART KVOTE
LOVĆEN 1947 – KK BORAC
1 (1,70) X (14,5) 2 (2,30)

Nastavak priče s aspekta očuvanja lidederske pozicije, strateg kluba iz grada na Moravi svodi na imperativ pobede na crnogorskom parketu.
Eventualnom pobedom, mogli bismo još više da definišemo poziciju u ABA 2 ligi. Jednostavno, ponovo smo ušli u ubrzani ritam igranja utakmica, na koji smo se silom prilika adaptirali. U predstojećem duelu moraćemo dati svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi. Po mom mišljenju, ovo je derbi kola, i utakmica koja izaziva pažnju košarkaške javnosti. Silno smo motivisani i s velikom željom očekujemo susret na Cetinju”, rekao je Bojić.

Sastav Lovćena je izuzetno dobar i predstavljaće Čačanima krupan zalogaj. Sa tom konstatacijom je saglasan i Bojić.
 ,,Što se tiče protivnika, to je izuzetno kvalitetan tim, koji je dopunski selektiran. U odnosu na prvi meč u Čačku, tu su Radulović, Popović i Koljević, tri jako kvalitetna igrača. Ako se uzme u obzir da se tu nalaze još Albijanić, zatim Jelenić, odličan šuter, jasno je svima da nas očekuje izuzetno teška utakmica“, ističe Bojić.

Igrači, za razliku od trenera ne osećaju pritisak. Nikola Pešaković, provereni šuter Borca, izjavio je da Čačani putuju na Cetinje potpuno rasterećeni.
,,Prešli smo težak period u ABA 2 ligi i zasluženo smo prvi. Na Cetinje idemo potpuno rasterećeni. Neće biti lako, ali ako se ukaže prilika, siguran sam da ćemo je iskoristiti“, reči su Pešakovića.

Plejmejker kluba iz grada kraj Morave, Ilija Đoković, naglašava da uz prepoznatljivu igru njegove ekipe treba očekivati pobedu.
,,Očekuje nas izuzetno teško gostovanje. Lovćen je u odnosu na utakmicu iz prvog dela sezone doveo nekoliko igrača, koji su jako dobri. Nama je samopouzdanje poljuljano nakon poraza od Vojvodine u KLS ligi. Ali ako pružimo našu prepoznatljivu igru, možemo očekivati novu pobedu“, zaključio je Đoković.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 9128 ABA 2 Lovcen - Borac ki 2 2,30

Utakmica između Lovćena i Borca zakazana je 18 časova. Sa košarkaškog, ali i kladilačkog aspekta, čistu dvojku ne bi trebalo smatrati i utopijom, pošto su gosti već dokazali da umeju da se snađu čak i sa dosta težim protivnicima. Poslednja utakmica 14. kola ABA 2 lige, igra se u nedelju između Sikst Primorske i Teodo Tivta.

ABA 2 LIGA - 14. KOLO

Utorak
Zrinjski – Krka 82:78
Rogaška – Bosna 80:64

Sreda
Vršac – AV Ohrid 111:79
Dinamik – Split 88:86 (76:76)

Četvrtak
18.00: (1,70) Lovćen (14,50) Borac (2,30)

Nedelja
18.00: Primorska – Teodo.

*Prikazane kvote, podložne su promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Miloš Milić
Foto: Duško Radišić Lejča


tagovi

bet analizaIlija ĐokovićKK Borac ČačakNikola PekovićRaško Bojićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara