"Bobi kao noćna mora italijanskih medija"
"Bobi kao noćna mora italijanskih medija"

Bobinator plaši Mesininu škvadru

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.17. | 12:52

Italijanski mediji srpskog centra, uz Bogdana Bogdanovića vide kao najveću pretnju Azurima u četvrtfinalu Evrobasketa (20.30)

Bobi kao noćna mora italijanskih medija(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Od sinoć u basketaškim krugovima u Italiji odzvanja upozorenje Etorae Mesine da njegovi Azuri ne smeju da ponove grešku Juventusa protiv Reala koji je mislio da može da igra fajterski protiv tima iz Madrida.

Izabrane vesti

”Srbija nije perfektna, ali ako mislimo da je pobedimo neophodno je da ostanemo čvrsto sa nogama na zemlji. Mi moramo da odigramo najbolju partiju života, a Srbija da odigra neku od svojih lošijih  utakmica da bi prošli u polufinale. Ako budemo mislili da smo na istom nivou sa Srbijom i da možemo da igramo na istoj nozi sa njima bićemo zakucani. Proći ćemo kao Juve sa Realomu Kardifu. Srbija je najjači tim sa kojim ukrštamo koplja na ovom Evropskom prvenstvu. ”, izjavio je Mesina.

Italijanski stručnjak je istakao da Srbija ima iskustvo, tradiciju i, pre svega, Bogdanovića i Marjanovića:
“To su dvojica igrača koji mogu u svakom momentu da promene tok utakmice”.

U taboru Azura se uzdaju u njihovu prvu petorku i pre svega u Belinelija, Datomea i Melija koji je najprijatnije iznenađenje u timu Italijana, mada priznaju da osim Bogdana i Bobija, Srbija ima i veliku prednost u dužini klupe, odnosno broj igrača koje Đorđević može da rotira.

Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport podsećaju da je na pripremnoj utakmici u Atini Srbija pobedila najviše zahvaljujući centimetrima Bobija Marjanovića. Jednostavno, konstatuju italijanske kolege, Azuri nisu imali rešenje za igru sprskog centra. Zato ne čude naslovi u Gazeti “Marjnović uteruje strah sa svojih 222 centimetra: Moramo ga izolovati ili smo u nevolji” i u Korijereu “Ovaj div užasava Italiju”. Sve u svemu, uz Bogdanovića, itaijanski mediji nemaju sumnju da je Marjanović najveća opasnost za njihovu reprezentaciju i da će Mesinin imomci morati timskom igrom i pre svega odbranom, da pokušaju da obezbede šansu da prođu u polufinale.

Kao što u Srbiji žale za serijom igrača koji nisu u Istanbulu, u Italiji podsećaju da im nedostaju Galinari i Barnjani. Posebno bolan je izostanak Galinarija imajući u vidu da on nije zbog NBA dao otkaz već je platio cenu svojoj impulsivnosti i krošeu kojim je pogodio Holanđanina Koka na prijateljskom meču. Ne samo što je suspendovan zbog tog nesportskog gesta već je polomio šaku i bio primoran da kaže “adio” Evrobasketu pre nego što je on počeo.

Petorka Azura koja će provesti najviše vremena na terenu je Heket na poziciji pleja, Belineli na dvojci, Datome će igrati trojku, Meli četvorku i Kuzin na petici.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Bobi MarjanovićEtore MesinaEvrobasketEvropaItalijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara