""
""

Čelnici KSS u poseti Borcu: Čačak zaslužuje halu od 3.000 mesta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.12.15. | 16:29

"Prijatno smo iznenađeni kada vidimo kako danas izgleda objekat sa svim ulaganjima do sad i kako bi trebalo da izgleda hala ako bude razumevanja lokalne samouprave i države", rekao je Dragan Đilas

Grad Čačak i Košarkaški klub Borac pokrenuli su u projekat rekonstrukcije hale kraj Morave, jer u svakom trenutku FIBA može da zabrani takmičenje zbog stubova koji postoje u njoj.

Izabrane vesti

To je rečeno danas na sastanku koji je održan u Čačku izmežu čelnika Košarkaškog Saveza Srbije, lokalne samouprave i čelnika košarkaškog kluba Borac. Izradu idejnog projekta radi kompanija Unipromet i to besplatno.
"Očekujem podršku Košarkaškog Saveza Srbije za dozvole oko rekonstrukcije hale za idejni projekat koji je urađen. Krenuli smo sa nekim koracima i firma Unipromet već je predstavila prvi nacrt projekta. Juče smo imali prvu prezetnaciju gde smo svi dali sugestije. Predviđeno je uklanjanje postojećeg krova i nadogradnja dva sprata, gde bi se nalazili apartmani i medicinski blok. Ali važno je da krenemo, pa korak, po korak", rekao je direktor kluba Marko Ivanović, koji je naglasio da će se u tom slučaju raditi i dodatna zaštita objekta od Zapadne Morave.

Predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Dragan Đilas pohvalio je rukovodstvo kluba za ono što je do sad urađeno u Borcu na uređenju prostorija ističući da je Čačak pre svega košarkaški grad, uprkos uspesima koje ima fudbal.
"Prijatno smo iznenađeni kada vidimo kako danas izgleda objekat sa svim ulaganjima do sad i kako bi trebalo da izgleda hala ako bude razumevanja lokalne samouprave i države. Čačak zaslužuje halu u kojoj može da stane 3.000 ljudi što bio bio dodatni vetar u leđa košarci u gradu. Prostorije Borca izgledaju mnogo bolje nego prostorije klubova u Beogradu", rekao je Đilas.

Direktor Borca Marko Ivanović se zahvalio Đilasu na dosadašnjoj pomoći klubu, upznavši javnost da su njegove kompanije pomagale Košarkaškom klubu Borac kada je to bilo najpotrebnije.

Dejan Tomašević je obećao podršku Košarkaškog Saveza da Čačak dobije novu dvoranu koja će biti na ponos svim Čačanima.

Delegacija Košarkaškog Saveza Srbije boravila je danas u Čačku gde je održan sastanak Regionalnog košarkaškog Saveza. Kako je najavljeno, čelnici KSS obići će narednih meseci sve regione.

Inače, Dragana Đilasa i njegove saradnike primio je i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, koji ih je upoznao koliko Čačak ulaže u razvoj sportske infrastrukture i izgradnju sportskih hala.

(Piše: Đurđe Mečanin, FOTO: Lejča)


tagovi

Marko IvanovićKK Borac ČačakDragan ĐilasDejan Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara