Screenshot - kkfmp.rs
Screenshot - kkfmp.rs

FMP angažovao trenera, pa mu doveo i pojačanje: Demetre Roberts novi plejmejker Pantera

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 13:41

Još jedan Amerikanac u Železniku

Nakon što je posle serije slabih rezultata Nenad Stefanović podneo ostavku, FMP je ekspresno reagovao i na njegovo mesto doveo doskorašnjeg trenera kragujevačkog Radničkog Stevana Mijovića. Nisu prošla ni 24 časa od zvanične promocije, u Železnik je stiglo i novo pojačanje.

Kako je potvrđeno, novi plejmejker Pantera je američki košarkaš Demetre Roberts, koji je sezonu počeo u razvojnom timu San Antonio Sparsa u Dži ligi, Ostin Sparsima. U dresu FMP-a će debitovati u Evropi.

Izabrane vesti

Roberts je pogađao Univerzitet Sent Tomas Akvinas četiri godine, a još jednu sezonu proveo je na Univerzitetu Ferlej Dikenson, tokom koje je beležio 16,5 poena i više od četiri asistencije u proseku.

Odigrao je svega dve utakmice za Ostin Sparse uz zanemarljiv prosek od 2,5 poena i jedne asistencije. Ipak, FMP je prošle sezone napravio veliki pogodak sa angažovanjem igrača direktno sa koledža, pošto je Trent Frejzer već kao debitant u profesionalnoj i evropskoj košarci dominirao ABA ligom, pa ga je od Pantera otkupio Zenit.

FMP je i pre rastanka sa Stefanovićem doveo svežu krv, pošto je potpisao ugovore sa Kajlom Fosterom iz Oldenburga, dok je u srpsku košarku vratio i Voju Stojanovića.

Panteri su ove sezone ispali na prvom koraku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok su u ABA ligi posle 11 kola na razočaravajućem učinku 3-8.


tagovi

KK FMPFMPFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara