FOTO: MN Press (Stevan Mijović) / ABA League (FMP logo)
FOTO: MN Press (Stevan Mijović) / ABA League (FMP logo)

Stefanovićev naslednik ima samo 30 godina i pokušaće da ugasi požar u Železniku

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 01:14

Panteri potvrdili dolazak Stevana Mijovića

Muče se košarkaši FMP-a već mesecima. Nije to ni nalik onoj igri iz prethodne dve sezone kada je tim iz Železnika izborio učešće u plej-ofu ABA lige s odličnim učinkom 14-12 u regularnom delu sezone. Ceh tavorenja na 12. poziciji od 14 timova u regionalnom takmičenju platio je strateg Nenad Stefanović, jedan od najzaslužnijih za uspehe u takmičarskim 2021/22 i 22/23 i osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Srbije do 18 godina prethodnog leta.

Perspektivni trener je u utorak u popodnevnim časovima podneo ostavku, a tridesetak sati kasnije poznat je i njegov naslednik. Kao što se i najavljivalo odmah nakon vesti o Stefanovićevoj ostavci kormilo tima iz beogradskog predgrađa preuzeo je Stevan Mijović. Tridesetogodišnjak dolazi iz kragujevačkog Radničkog s kojim je prošle sezone izborio ulazak iz Druge lige u KLS, a prethodno je u tom tamičenju izborio opstanak s lazarevačkom Kolubarom u sezoni 2021/22.

Izabrane vesti

Novi šef stručnog štaba vicešampiona Srbije tokom igračke karijere nastupao je Boox computers, Kolonac i Radnički iz Kragujevca, a prve trenerske poslove obavljao je u Dinamiku i Crvenoj zvezdi gde je vodio mlađe kategorije. U seniorskim vodama okušao se prvi put u pomenutom mandatu u Kolubari, da bi nastavio u Kragujevcu, a sada će imati čast da se oproba na klupi ABA ligaša kao jedan od najmlađih trenera u istoriji takmičenja.

Posle 11 kola FMP ima skor 3-8, doživeo je pet uzastopnih poraza, a za trijumf ne zna još od šestog novembra i susreta sa Igokeom u Laktašima. Priliku da debituje Mijović će imati već u petak (18.00) kada u Železnik stiže osmoplasirani Zadar.



tagovi

FMP ŽeleznikFMPABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara