Frenk Vogel (©AFP)
Frenk Vogel (©AFP)

Frenk Vogel pred potpisivanjem petogodišnjeg ugovor sa Finiks Sansima

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 19:10

NBA šampion sa Lejkersima se vraća trenerskom poslu i seda na klupu jedne od najambicioznijih ekipa

Doveo je Finiks iz vedra nema početkom februar Kevina Duranta i oformio veliku četvorku u Arizoni sa Krisom Polom, Devinom Bukerom i Deandre Ejtonom. Nije bilo dovoljno da se u polufinalu konferencije savladaju Denver Nagetsi i Nikola Jokić, pa je iznenađujuće bez posla ostao trener Monti Vilijams koji će postati najplaćeniji stručnjak u ligi kao šef struke Detroit Pistonsa.

Sada je poznato i ko će naslediti najboljeg trenera NBA iz 2022. godine - bivši šef struke Los Anđeles Lejkersa, Frenk Vogel. Tako tvrde Šams Čaranija i Adrijan Vojnarovski.

Izabrane vesti

Kako navodi novinar Atletika, pregovori sa NBA šampionom sa Los Anđeles Lejkersima iz 2020. godine su u završnoj fazi, a očekuje se da 49-godišnji stručnjak potpiše petogodišnju saradnju tešku 31.000.000 dolara.

Vogel je poznato kao stručnjak koji insistira na visokom nivou igre u odbrani, što je izgleda bilo primamljivo upravi kluba iz Arizone, s ozbirom da ima dovoljno kvalitetnih napadačkih opcija.

Počeo je trenersku karijeru kao asistent u Bostonu 2001. godine, bio potom deo stručnog štaba u Filadelfiji i Indijani, pre nego što je 2011. i preuzeo Pejserse i vodio ih do dva konferencijska finala.

Dve sezone je potom bez većih uspeha predvodio Orlando (2016-2018), da bi 2019. godine preuzeo Lejkerse i u "bablu" osvojio titulu. Naredne sezone ispao je u prvoj rundi doigravanja, a minulog leta ga je na klupi Jezeraša nasledio Darvin Hem.

Vodio je 814 utakmica u ligaškom delu sezone, dobio 431 (52 odsto uspešnosti), dok je u plej-ofu na bilansu 49-39.


tagovi

Finiks SansFrenk Vogel

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara