Zajon Vilijamson (©Sean Gardner / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Zajon Vilijamson (©Sean Gardner / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Hodajuća povreda: Briga za Pelikanse – 136 kilograma Zajona Vilijamsona

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 14:45

Prvi pik sa drafta 2019. godine nabacio sedam kilograma u odnosu na period kada je stigao u NBA ligu

Nije to baš bio najbolji draft mada nam je dao igrače kakvi su Tajler Hiro ili Dža Morant. I na vrhu liste, bez prave konkurencije, Zajon Vilijamson i 100 kilograma mišića u njemu. Mnogi su očekivali da će sa tom silom u sebi novi centar Nju Orleans Pelikansa da razgrne konkurenciju u NBA ligi. Ispostavilo se ipak da je 21-godišnji krilni centar ipak preterao sa kilažom.

Kako navode mediji, Vilijamson je dobacio do nestvarnih 136 kilomgrama. Sada dakle ima sedam kilograma više no kada je 2019. stigao u NBA ligu. A i tada mu se prebacivalo da je pretežak za svojih 198 centimetara.

Izabrane vesti

Početak ove sezone je propustio zbog operacije stopala. Prvi operativac Pelikansa Dejvid Grifin branio ga je tvrdnjom da povreda i nije toliko strašna, te da nije nimalo iznenađujuća, jer su u klubu celog leta radili na oporavku.

Mediji su međutim skeptični i sve se glasnije spekuliše da je Vilijamson na svoju ruku otišao pod nož. Čak se šuška da su u Nju Orleansu saznali tek kad se pojavio na medija danu. Nije pomogla ni Grifinova izjava da će se Zajon vratiti na teren na vreme za regularni deo sezone. Kasnije je pojasnio da nije mislio na sam početak regularnog dela.

Zajon Vilijamson 2019. godine (©Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)Zajon Vilijamson 2019. godine (©Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Možda se u tim glasinama i preteruje, ali Zajonova kilaža svakako predstavlja problem, pa ga je I-Es-Pi-En u jednom podkastu nazvao i “hodajućom povredom“. I pre nego što se ugojio kilažom je ozbiljno trošio telo, opterećenje će sada biti samo još veće, a sa povredom stopala teže će ići i regulisanje telesne mase.

Zato se čak pominje i da ljudi iz Vilijamsonovog okruženja svesno otežavaju njegovo vezivanje za Nju Orleans, mada je on sam više puta javno isticao da mu se dopada u Luizijani.

Koliko će ipak moći da tu privrženost dokaže na terenu ostaje da se vidi. Nije sve u mišićima. 

NBA

01.30: (1,75) Atlanta (12,5) Dalas (2,30)

02.00: (2,30) Majami (12,5) Milvoki (1,75)

04.00: (1,65) Golden Stejt (13,0) LA Klipers (2,50)



tagovi

Nju Orleans PelikansZajon Vilijamson

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara