Ognjen Jaramaz i Kori Volden (©Bayern Munich Basketball)
Ognjen Jaramaz i Kori Volden (©Bayern Munich Basketball)

Jaramaz i Volden vodili Bajern do prvenca u Bundesligi, Lučić sve bliži povratku na teren

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 17:10

Rutinska pobeda nad Braunšvajgom

Bajern je osetio slast pobede i u Bundesligi. Posle ubedljivog izdanja protiv Bamberga u osmini finala domaćeg kupa, ekipa Andree Trinkijerija nadigrala je Braunšvajg rezultatom 96:80 (30:17, 27:25, 21:20, 18:18) i stigao do prvenca u domaćem prvenstvu.

Nije Bajern dobro počeo sezonu, mada se Barselona, a pogotovo Makabi u Tel Avivu i Ulm u Minhenu nisu naigrali protiv nemačkog evroligaša, iako su ostvarili pobede. Bajernu je pod hitno bio potreban jak vetar u leđa kako bi se zaboravilo na propuštene šanse i uplivalo u mirnije vode, a to su Trinkijerijevi puleni dobili ovog nedeljnog popodneva na svom parketu protiv Braunšvajga.

Izabrane vesti

Utorak, 18.00: (1,60) Uniks (14,5) Bajern (2,55)

Dešon Tomas bio je prvo lice utakmice sa 18 poena, šest skokova i jednom asistencijom, ali u prvi plan upadaju role Ognjena Jaramaza i Korija Voldena. Srpski reprezentativac u Evroligi još nije pronašao svoj ritam, ali je u domaćim okvirima na visini zadatka. Posle 26 poena u kupu, odigrao je zasad najbolju partiju u prvenstvu i pobedi doprineo sa 16 poena (4/10 iz igre, 2/7 za tri), te četiri završna dodavanja i dve ukradene lopte za indeks korisnosti 13. Doskorašnji bek Crvene zvezde dopisao je 14 poena, četiri ukradene lopte, tri skoka i dve asistencije za indeks 17. Bajern je imao još trojicu dvocifrenih igrača – Darun Hilijard je skupio 12 poena, pet proigravanja i po tri uhvaćene i ukradene lopte, dok je Nihad Đedović dodao 11, a Gavin Šiling još 10 poena, uz šest skokova. Kod Braunšvajga Benedikt Turudić imao je 17 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Kapiten Bajerna Vladimir Lučić odradio je još jednu utakmicu suspenzije zbog isključenja s kraja prošle sezone, a takođe je imao i manjih problema sa povredom zbog čega je radio individualno na parketu pred početak susreta. Kako se može čuti, u tim bi trebalo da se vrati za gostovanje Uniksu u Kazanju.

Da će konačni ishod biti ubedljiv moglo je da se nasluti već u prvoj deonici kada je Bajern u nekoliko serija ekspresno stigao do 16 poena viška (27:11). Iako su gosti uspeli da odgovore i čak se rezultatski vrate na samo tri poena zaostatka sredinom drugog kvartala (42:39), Bajern je ponovo zaigrao agresivno na obe polovine terena i serijom 15:3 skupio velikih +15 pred odlazak na veliki odmor. Do kraja susreta Braunšvajg je uspeo samo još jednom da se spusti na jednocifrenih zaostatak, kod rezultata 63:55 posle devet uzastopnih poena, ali je i taj nalet domaći sastav uspeo da odbije i definitivno slomi otpor rivala za ubedljivih 96:80 na kraju.

 



tagovi

Košarkaška BundesligaKK Bajern MinhenOgnjen JaramazKori VoldenVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara