""
""

Košarkašice Srbije izabrale teži put - do polufinala preko Turske

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.06.15. | 22:14

Izabranice Marine Maljković u meču odigranom u Đeru izgubile su sa 73:72 (17:32, 20:8, 15:14, 21:18) i tako zauzele četvrto mesto u F grupi. Litvanke su večerašnjim trijumfom obezbedile drugu poziciju i rival u četvrtfinalu biće im Belorusija

Košarkašice Srbije ispustile su pobedu nad Litvanijom u poslednjem kolu druge faze prvenstva Evrope, pa će u četvrtfinalu igrati protiv jednog od najtežih rivala na turniru – Turske.

Izabrane vesti

Izabranice Marine Maljković u meču odigranom u Đeru izgubile su sa 73:72 (17:32, 20:8, 15:14, 21:18) i tako zauzele četvrto mesto u F grupi. Litvanke su večerašnjim trijumfom obezbedile drugu poziciju i rival u četvrtfinalu biće im Belorusija.

Srpske košarkašice izgubile su meč u neizvesnoj završnici, a u prvom poluvremenu su imale čak 16 poena prednosti. Ni to im, međutim, nije bilo dovoljno kada je Litvankama u nastavku proradio šut.

Ipak, uprkos svemu, Srbija je imala napad za pobedu na kraju utakmice, a promašila je Jelena Milovanović.

Najefikasnija kod srpskog tima bila je upravo Milovanovićeva sa 14 poena, dok su Ana Dabović i Sonja Petrović ubacile po 12 poena. Kod Litvanki je najefikasnija bila Kamile Nacickaite sa 21 poenom.

Četvrtfinalni duelu EP između Srbije i Turske igra se u sredu u Budimpešti.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSonja PetrovićJelena MilovanovićEP košarkašice 2015Ana Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara