Lejkersi ulovili Pelikanse, Džejms i Dejvis izazivaju Jokića u prvoj rundi Zapada

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 04:22

Aktuelni šampion dobio atraktivnog protivnika na startu plej-ofa

Los Anđeles Lejkersi su savladali Pelikanse u Nju Orleansu, čime su se izborili za plasman u plej-of NBA lige, gde će odmeriti snage sa Denver Nagetsima. Snažna ekipa iz Los Anđelesa bila je sigurna u šutu tokom neizvesne završnice, pa domaćin nije uspeo u potpunosti da prelomi meč u svoju korist – 106:110.

Ovo nije kraj sezone za Nju Orleans, koji će imati još jednu šansu na plej-in turniru i priliku da krene sa osmog mesta u plej-ofu. Rival će mu biti bolji iz okršaja Golden Stejta i Sakramenta. Lejkersi su se kockali sa pobedom, s obzirom na to da su tokom treće četvrtine imali 18 poena prednosti (75:57), a i na startu poslednjeg perioda domaćin je bio u dvocifenom deficitu. Ipak, Pelikansi su se izborili za neizvesnu završnicu i naterali protivnika da maksimalno podigne koncentraciju i nivo igre kako bi stigao do trijumfa.

Izabrane vesti

Nju Orleans je prišao na samo poen zaostatka, 50 sekundi pre kraja, ali je baš tada usledio brutalan odgovor Lejkersa. Dienđelo Rasel je pogodio tojku iz kornera u akciji koju je kreirao Ostin Rivs. U samoj završici veoma važan skok u napadu ostvario je i Entoni Dejvis 15 sekundi pre kraja, posle kojeg je ubacio dva slobodna bacanja i još jednom odveo svoj tim na „velikih“ plus četiri.

Gosti iz Los Anđelesa su imali mnogo raznovrsnija napadačka rešenja, dok se domaćin tokom utakmice gotovo isključivo oslanjao na Ziona Vilijamsona, koji je ubacio 40 poena i imao 11 skokova uz pet asistencija. Drugi strelac tima bio je Trej Marfi sa 12 poena.

Lebronu Džejmsu je nedostajao po jedan skok i asistencija da ostvari tripl-dabl. Bio je najefikasniji kod Lejkersa sa 23 poena, dok je dabl-dabl imao Entoni Dejvis sa 20 poena i 15 skokova. Između njih je bio Rasel sa 21 poenom, dok je Rivs ubacio 16.


REZULTATI:

Nju Orleans - LA Lejkers 106:110

/Vilijamson 40 - Džejms 23/

Sakramento - Golden Stejt 118:94

/Maru 32 - Kari 22/


tagovi

Los Anđeles LejkersNju Orleans Pelikans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara