Lorenzo Braun (Foto: Starsport)
Lorenzo Braun (Foto: Starsport)

Lorenzo Braun razmišlja o odlasku iz Makabija, izlaz mu nudi - Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 14:19

Finansijski problemi u kombinaciji sa ratnim stanjem u Izraelu izgleda naterali bivšeg plejmejkera Crvene zvezde da razmisli o budućnosti u Tel Avivu

Vratio se Makabi u Izrael, ali zasad samo za mečeve domaćeg prvenstva. Evroligu i dalje igra u Beogradu, a čini se da se to skorije neće promeniti. Sve to izazvalo je finansijske probleme timu iz Tel Aviva, nateralo i igrače (pre svega strance) da razmisle o promeni sredine. Među njima se našao i lider ekipe Odeda Kataša, Lorenzo Braun.

Bivši košarkaš Crvene zvezde navodno gleda ka tržištu u potrazi za novim opcijama, a i brojni klubovi su već počeli da razmišljaju o njegovom angažovanju. Posebno je zainteresovan madridski Real, piše Ensestando.

Izabrane vesti

Sve se uklapa. Braun ima španski pasoš, pa ne bi zauzimao mesta za strance u ekipi iz Madrida. Pritom, Blankosi uveliko traže novog plejmejkera, s obzirom da Serhiju Rodrigezu ističe ugovor, a za nekoliko meseci će proslaviti i 38. rođendan. Uz sve to, momak za kojeg je predviđano da bi mogao da bude važan šraf ekipe u skorijoj budućnosti, Karlos Alosen, nije ubedio upravu i stručni štab da na njega mogu da se oslone, pre svega zbog teške povrede od koje se tek nedavno oporavio.

Dakle, s Realove strane angažovanje Brauna ima mnogo smisla. A teško da i Amerikanac ima nešto protiv. Sva je prilika da neće dočekati sezonu 2024/25 u Makabiju, gde je najplaćeniji igrač, te će shodno tome predstavljati i najveće opterećenje za budžet kluba, koji je na udaru zbog finansijskih poteškoća sa kojima se Ponos Izraela suočava. Procena je da su gubici Makabija oko 4.000.000 evra zbog činjenice da nije mogao da igra pred svojim navijačima.

Lorenzo Braun igra još jednu veoma dobru sezonu u Evroligi, pa je na 26 nastupa dosad prosečno beležio 13 poena i 6,3 asistencije, za prosečan indeks 12,3 na evro-sceni. Treći je asistent takmičenja, iza Kodija Miler Mekintajera iz Baskonije (7,4) i možda budućeg saigrača Fakunda Kampaca (6,5). S ozbirom da će u avgustu proslaviti 34. rođendan, čini se da bi mu prelazak u Real bio poslednja prilika da ostavlji dublji trag u evropskoj košarci i pokuša da se domogne najsjajnijeg trofeja.


tagovi

KK Real MadridKK Makabi Tel AvivLorenzo BraunKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara