Maodo Lo
Maodo Lo

Maodo Lo: Videli smo šta je Aleksa uradio Šaju, Srbija ima sve što treba da osvoji zlato

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 12:40

“Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč“, kaže iskusni plejmejker

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Posle teške i iscrpljujuće utakmice protiv SAD, te pobede kojom je ostvaren najbolji rezultat u istoriji nemačke košarke, selektor Gordi Herbert odlučio je da dan pred finale (RTS, 14.40) ostavi igračima za odmor i rekuperaciju snage.

Izabrane vesti

Zato je jedini današnji trening bio opcioni, odnosno mogao je bilo ko od igrača da dođe, šutira i radi vežbe po volji. Zanimljivo, treningu su se odazvala sedmorica košarkaša, od čega su petorica radili - Denis Šreder, Moric Vagner, Nils Gifaj, Justus Holac i Maodo Lo. Čak se ni selektor Herbert nije pojavio u trening dvorani Ninoj Akino.

Novi košarkaš milanske Olimpije biće verovatno jedna od glavnih meta naše odbrane, pre svega Alekse Avramovića koji je u polufinalu spakovao Šaja Gildžesa Aleksandera u džep...

“Aleksa je izvršio ogroman pritisak na Šaju, zato je važno da budemo svesni toga i spremni na ono što nas čeka. Sretali smo se sa različitim košarkaškim stilovima kroz turnir, igrače koji vrše snažan pritisak na lopti. Bićemo spremni za to“, rekao je Lo.

Oprez je na visokom nivou, ne samo zbog Alekse, već i zbog celog tima Srbije.

“Srbija je počela sa usponima i padovima, ali sada je uhvatila momentum. Igraju dobro, imaju kvalitetnog trenera, agresivni su u odbrani, mogu da menjaju ritam utakmice svojom agresivnošću. To su sve dobri alati kojima može da se dođe do medalje“.

Za Nemačku ovo je više od običnog finala...

“Jedna od najvećih utakmica moje karijere, bez dileme. Igramo finale Mundobasketa. Danas smo se oporavljali od meča sa SAD, pa je ovo kombinacija oporavka i pripreme za nedelju. Fokusirani smo i dobra je atmosfera“.

S tim na umu, u timu već znaju šta treba da urade kako bi odogovorili na igru Srbije i uzeli zlato.

“Treba da igramo agresivno u oba smera, da zadržimo naš identitet u napadu, da budemo brzi u napadu, defanzivno da budemo snažni“.

Respekt prema Srbiji, koju iskusni plejmejker vidi kao potpuno drugačiju ekipu od SAD.

“Srbija je drugačiji tim od SAD, definitivno. Treba da se držimo onoga što smo igrali dosad na turniru i da vidimo za kakvu se će se treneri strategiju odlučiti za meč“.

Jasno je da bi odlazak do najvišeg postolja na podijumu učinilo celu naciju ponosnom.

“Zlatna medalja bi za nas značila mnogo, pošto nam je bronza najviše što smo postigli dosad. Sama činjenica da igramo finale je velika stvar, zadovoljni smo. Nadam se da će košarka posle ovoga postati još popularnija u Nemačkoj, da će ljudi u Evropi još više prepoznati kvalitet nemačke košarke“.


tagovi

košarkaška reprezentacija Nemačkekošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Maodo Lo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara