Košarkaši Budućnosti (©ABA league/Filip Roganović)
Košarkaši Budućnosti (©ABA league/Filip Roganović)

Moraču će zaobići nokaut faza Evrokupa: Budućnost nadoknadila 23 poena zaostatka u Italiji i pala u završnici

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.03.23. | 22:42

Trento prekinuo niz Podgoričana…

Izvanredno je igrala Budućnost u proteklom periodu, računajući tri fronta – domaće prvenstvo, ABA liga i Evrokup – nije znala za poraz u poslednjih sedam utakmica, samo jedanput je položila oružje od trijumfa nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani, ali “Moraču” će i ove godine u nokaut fazi Evrokupa zaobići utakmice. U njoj će igrati, ali na gostujućem terenu.

Budućnosti je bilo neophodno da izađe kao pobednik iz sve tri utakmice do kraja grupne faze Evrokupa – nije uspela. Posustala je u Italiji, ostala je bez municije u završnici i šanse da se dokopa četvrte pozicije, koja donosi prednost domaćeg terena na startu doigravanja. Iako je nadoknadila zaostatak od 23 poena, nije bila mirna u završnici i prepustila je Trentu pobedu – 79:76.

Izabrane vesti

Kiksnuo je podgorički klub, zakazao je tamo gde nije smeo. Trento na sedam uzastopnih utakmica u Evrokupu nije upisao pobedu, još od sredine decembra kada mu je u goste stigao Hamburg. Tek treći put ove sezone je uradio recku, ali je izabrao “pravi” momenat da Budućnost izbaci iz igre za četvrtu poziciju, ali sačuva šanse da prođe dalje.

Dva kola pre kraja Trento ima dve pobede manje od Hamburga kome u idućem kolu ide na noge. I ima, za sada, bolji međusobni skor. Zakuvao je italijanski tim u grupi B, a pobednički koš delo je Dariona Etkinsa. Uhvatio je skok – Dijego Flakadori udario blokadu Petru Popoviću – zaleteo se ka košu i pet sekudni pre kraja poentirao.

Podgoričani su imali šansu da izbore produžetak, ali je za tri poena promašio Tre Bel Hejns

Uzeo je poslednji šut na utakmici igrač Budućnosti kome je ruka bila “vruća”, do tada je ubacio 24 poena i bilo je logično da Bel Hejns rešava poslednji napad. Ovoga puta nije ušla, za razliku od prethodnih. Jedini je kod Podgoričana pogodio dve trojke, svi ostali zbirno su dali – tri.

Vlada Jovanović je razmrdao ekipu u nastavku, Budućnost je istopila ogroman zaostatak, uspela i da povede, ali je u finišu utakmice napravila nekoliko grešaka i okončala trijumfalni niz. Pored Tre Bel Hejnsa najraspoloženiji kod crnogorskog predstavnika bio je Erik Grin. Meč je završio sa 18 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Džalil Obrajan dodao 10 poena. Srpski reprezentativac Marko Jagodić Kuridža imao je učinak od četiri poena i tri skoka za 16 minuta provedenih na terenu.

Kod Trenta je najefikasniji bio Dijego Flakadori sa 16 poena, sakupio je i pet skokova, te jednu asistenciju i rampu nad Petrom Popovićem. U stopu ga je pratio Andrejs Grazulis sa 14 poena, Mateo Spanjolo je dopisao 12, a Darion Etkins 11.

EVROKUP – 16. KOLO:

Utorak

Hapoel Tel Aviv – Hamburg 91:85

/Braun 21 – Šilds 19/

Trento – Budućnost 79:76

/Bel Hejns 24 – Flakadori 18/

Huventud – Kluž 104:81

/Para 18 – Džouns 16/

Pariz – Šljonsk 89:85

/Evans 18 – Pušica 21/



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK TrentoEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara