Miroslav Nikolić (© Star Sport)
Miroslav Nikolić (© Star Sport)

Muta Nikolić: Zašto je Pešić zvao Teodosića, ako se ne uklapa u koncepciju?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 09:37

"Nije pošteno ni prema kome, a posebno ne prema njemu, da se nagađa. Uvek se gospodski ponašao. Kasnije kada smo sarađivali u seniorskoj reprezentaciji neprestano se odazivao na poziv, igrao i sa što bi se reklo jednom nogom", kaže iskusni stručnjak

Miloš Teodosić neće biti član reprezentacije Srbije na Evrobasketu, ne zbog povrede (koje su ga udaljile sa Evrobasketa 2011. i 2017, odnosno Mundobasketa 2019. godine). I ne svojom voljom, nego odlukom selektora Svetislava Pešića koji je samo sedam dana posle okupljanja nacionalnog tima odlučio da šansu pruži drugim igračima.

Vest da je igrač koji je bio sinonim za uspehe Orlova još od osamostaljivanja Srbije 2007. godine sada "višak", jer se navodno koncepcijski ne uklapa u planove selektora, iako još nije zvanično potvrđena iz stručnog štaba, zatekla je mnoge ljubitelje košarke ne samo na našim prostorima.

Izabrane vesti

"Ne uklapa se koncepcijski!?", začuđeno je Miroslav Nikolić, između ostalog dugodišnji asistent u nacionalnom timu koji se peo na kontinentalno, planetarno i olimpijsko postolje, reagovao na pitanje Mozzart Sporta da li bi mogao da prokomentariše Pešićevu odluku, "Ako je tako, pa zašto ga je onda zvao? To je potcenjivanje! Naravno, svaki trener/selektor ima pravo sam da odluči. Ali, zar nije Pešić unapred spremio koncepciju i mogao da vidi da li se neki igrač uklapa u nju ili ne, pogotovo kada je Miloš u pitanju?"

Pošto još nema zvaničnog objašnjenja zašto Teodosić nije više sa reprezentacijom, u javnosti su počele da se provlače silne glasine.

"Nije pošteno ni prema kome, a posebno ne prema njemu, da se nagađa. Uvek se gospodski ponašao. Kada smo sarađivali u seniorskoj reprezentaciji neprestano se odazivao na poziv, igrao i sa što bi se reklo jednom nogom. Prvi je bio na pripremama. Pa, dao je mnogo toj reprezentaciji... Mislim da nije zaslužio da javnost nagađa razloge. Ako je već selektor doneo takvu odluku kakva jeste, javnost treba da zna direktno. Ne vidim šta je problem... Posle se pitamo zašto neko neće da se odazove. Moramo malo više da se poštujemo međusobno... "



tagovi

Svetislav PešićMiloš TeodosićMiroslav Muta Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara