Nikola Jović (©AFP)
Nikola Jović (©AFP)

Nagrada nije inspirisala Bogdanovića, Jović šuterski raspoložen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 04:32

Uzbudljiv duel Atlante i Majamija rešen tek posle dva produžetka; Rajakovićev Toronto primio 140 poena; Milvokiju pripao derbi Istoka

Uoči utakmice sa Majamijem, Atlanta je objavila da je Bogdan Bogdanović dobio nagradu Seku Smit za tekuću sezonu, koja se dodeljuje igraču koji najprofesionalnije i sa integritetom predstavlja svoj klub u medijima. Sigurno je da kapitenu srpske reprezentacije prija takvo priznanje, ali ne može se reći da ga je posebno motivisalo pred duel sa Nikolom Jovićem i gostima sa Floride.

U uzbudljivom meču Majami je nakon dva produžetka pobedio sa 117:111 (101:101, 107:107).

Izabrane vesti

Imali su gosti prednost većim delom utakmice, najviše 15 razlike, međutim, u drugom poluvremenu domaćini su uspeli da ponovo uhvate priključak i poenima Dežoneta Mareja izbore se za dodatnih pet minuta. Na 1:46 do kraja Bogdanović je postigao važne poene za Atlantu sa linije slobodnih bacanja. Hoksi su u tom trenutku poveli sa 107:104, ali je na Jovićevo dodavanje trojkom izjednačio Hejvud Hajsmit i, nakon dva Marejeva promašaja, ispostavilo se doneo novi produžetak.

Čak dva i po minuta u drugih pet minuta nadoknade nije bilo koša ni na jednoj strani, da bi potom Majami dodao gas i stigao do pobede kojom je sačuvao nadu da bi nekim čudom mogao i do šestog mesta na Istoku, odnosno direktnog plasmana u osminu finala plej-ofa. Za to je Hitsima potrebno da u preostale tri utakmice savladaju Dalas i dvaput Toronto, a dobra okolnost po njih je što sve preostale mečeve ligaškog dela igraju kod kuće. Ipak, da bi te pobede imale smisla potrebno im je da Indijan prvo izgubi od Klivlenda, pa onda i u međusobnom duelu, a da Filadelfija pred svojim navijačima ne pobedi i Orlando i Bruklin.

Nikola Jović je svojoj ekipi pomogao da stigne do pobede sa 23 poena, 8 skokiva i 1 asistencijom. Iz igre je šutirao 8/12, a za tri 5/8, dok je Bogdanović na drugoj strani ubacio 11 poena uz 2 asistencije i 1 skok, šutirajući 4/17 iz igre i svega 1/11 za tri.

Najviše poena u meču ubacio je Majamijev Tajler Hero (33), ali je Atlantin Dežonte Marej uz 29 poena imao i po 13 skokova i asistencija.

Toronto Reptorsi sa Darkom Rajakovićem na klupi odigrali su još jedan meč sa velikim brojem poena. Ipak, nakon što su savladali Vašington i Milvoki, ovaj put su - i to na oproštaju od svojih navijača za ovu sezou - poraženi od Indijane sa čak 123:140.

Gostima je pobeda bila mnogo bitnija jer se bore za direktan plasman u osminu finala plej-ofa Istočne konferencije, dok su Reptorsi odavno ostali bez šanse da se domognu doigravanja.

Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Tajriz Halibarton sa 20 poena, dok je Toronto predvodio Keli Olinik sa 22.

Rajakovićev tim će do kraja sezone igrati u Bruklinu sa Netsima i dvaput sa Majamijem na Floriti. Pejsersi u naredna dva meča nastavljaju uzbudljivu trku sa Filadelfijom, Klivlendom, Njujorkom i Orlandom za izbegavanje baraža.

U derbiju Istočne konferencije motivisaniji su bili košarkaši Milvokija nego Bostona, što je i logično s obzirom na to da su nakon serije poraza ugrozili drugo mesto. Sa 104:91, čini se da će Baksi, ipak, ostati ispred Orlanda i Njujorka.

Patrik Beverli je prednjačio u sastavu Baksa sa 20 poena i 10 skokova, Bobi Portis je imao 15 poena i 10 skokova, a po 15 poena ubacili su još Janis Adetokunbo i Bruk Lopez. Najefikasniji u Bostonu bio je Džejson Tejtum sa 22 poena, dok je Džejlen Braun ubacio 14, uz 10 skokova.

Problem za Milvoki u nezgodnom trenutku mogla bi da bude Janisova povreda, zbog koje je pre vremena morao u svlačionicu. Grk se u jednom trenutku, bez ikakvog duela sa protivničkim igračem, uhvatio za nogu i seo na parket, što dodatno povećava strepnju u redovima Baksa kada je u pitanju težina povrede.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Dalas 104:130

/Bridžis 22 - Dončić 39p,12sk,10as/

Filadelfija - Detroit 120:102

/Embid 37p,11sk,8as - Ajvi 25p/

Toronto - Indijana 123:140

/Baret 23 - Halibarton 30/

Milvoki - Boston 104:91

/Beverli 20p,10sk - Tejtum 22p/

Atlanta - Majami 101:101, posle produžetaka 111:117

/Marej 29p,13sk,13as - Hiro 33/



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićNikola Jović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara