Gužva (©AFP)
Gužva (©AFP)

Nikola Jokić igra petu utakmicu, udaren po džepu zbog incidenta sa vlasnikom Finiksa

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.05.23. | 23:23

Iako je postigao rekord karijere u plej-ofu od 53 poena, posle susreta se više pričalo o sukobu sa prvim čovekom Sansa

Ljubitelji košarke iz Srbije, ali i navijači Denver Nagetsa, mogu da odahnu. NBA liga je odlučila da ne suspenduje Nikolu Jokića zbog invicidenta iz četvrte utakmice polufinala Zapadne konferencije protiv Finiksa, koju su Nagetsi izgubili (2-2 u seriji).

Jokić je u pokušaju da dođe do lopte, zakačio laktom prvog čoveka Sansa Meta Išbiju, koji je prethodno ščepao loptu i tako praktično uticao na dešavanja na terenu, jer je sprečio Nagetse da brzo izvedu aut i uhvate rivala na spavanju.

Izabrane vesti

Srpski centar je zaradio tehničku, ali pojavila se bojazan da bi mogao da bude naknadno kažnjen i to suspenzijom. Ipak, do toga neće doći kako prenosi Adrijan Vojnarovski. Ipak, Somborac je sankcionisan i moraće na ime kazne da plati 25.000 američkih dolara.

Dakle, nastaviće Jokić bez problema da se bori sa timom iz Kolorada za konferencijsko finale, što je bila i želja vlasnika tima iz Arizone. Makar je tako istakao na društvenim mrežama.

"Velika pobeda za Sanse prošle večeri u sjajnoj seriji do sada! To bi trebalo da bude jedina priča. Suspenzija ili kažnjavanje bilo koga zbog incidenta prošle večeri ne bi bilo pravedno. Veoma poštujem Jokića i ne bih voleo da vidim tako nešto. Uzbuđen sam zbog pete utakmice. Idemo Sansi“, napisao je Išbija.

Nikola je na devet nastupa u plej-ofu prosečno beležio 30,8 poena, 13,1 skok i 9,2 asistencije. U pomenutoj utakmici protiv Finiksa je postigao čak 53 poena, ali nije bilo dovoljno za pobedu.

Denver je poveo 2-0 u seriji i tako odbranio domaći teren, a ima i tradiciju na svojoj strani, pošto je 94 odsto timova koji su u drugoj rundi poveli 2-0, otišlo dalje.

Iako se dosta pričalo o "okršaju" sa Išbijom, posle svega će se strasti ipak smiriti i fokus će se u potpunosti vratiti na teren, gde Jokić dominira.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara