"Miloš Teodosić"
"Miloš Teodosić"

ONO preko ramena i još mnogo toga: Teo je najbolji na svetu, Ameri su ipak sa druge planete (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.16. | 11:50

Miloš Teodosić u Riju oduševio košarkašku javnost

Miloš TeodosićBezbroj genijalnih dodavanja i ONAJ pas preko ramena koji Bogdan Bogdanović nažalost nije krunisao trojkom koja bi asistenciju Miloša Teodosića verovatno učinila najlepšim potezom na košarkaškom turniru Olimpijskih igara. I nema veze što su SAD u finalu pokazale je NBA liga sasvim drugi svet. Možemo mi da pričamo o tome kako se “preko bare“ ne obraća previše pažnje na taktiku i kako su one82 utakmice u regularnom toku sezone “običan cirkus“, ali moramo da priznamo da su Ameri svetlosnim  godinama ispred konkurencije. Ali bez obzira na sve to, srpski košarkaši su verovatno najlepši košarkaški utisak iz Brazila.

Na pojedine momente igra tečna kao ona ucrtana u košarkaškim udžbenicima u kojima su protivnici samo nepomične figure. U drugim situacijama organizovan haos i vrtlog u kome rivali gube pojam o vremenu i prostoru. I sve zahvaljujući Milošu Teodosiću, kako su naveli američki novinari, najboljem košarkašu van NBA lige.

Izabrane vesti

Jeste, uspeli su Amerikanci u finalu da mu okuju ruke, ali budimo objektivni akvim aždajama od igrača bio je olakšan posao time što su znali gde da usmere sav odrambeni kapacitet. Budimo iskreni pa priznajmo da na svakoj poziciji imaju uglavnom ne jednog, već dvojicu kvalitetnijih igrača.

Ali nama su naši najbolji. I ponovo su nam dali veru da ćemo kroz neko vreme moći da ravnopravno izađemo na crtu NBA alama. Pa da se prisetimo kako je to sve izgledalo. Kako je Miloš Teodosić “bacao magiju“.


tagovi

Rio 2016Miloš TeodosićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara