"Raško Bojić"
"Raško Bojić"

Raško Bojić nije zadovoljan Borčevim početkom utakmice sa poraženim OKK Beogradom!

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.10.17. | 10:39

“Mi smo praktično dve četvrtine potrošili da se uvedemo u neki ritam igranja. U trećoj četvrtini sve je ipak bilo drugačije”, ocenjuje trener Čačana

Raško Bojić

Trener Borca Raško Bojić otvoreno kaže da su njegovom timu trebale dve četvrtine da se sabere i uđe u željeni ritam protiv solidnog OKK Beograda. Činjenica je da Čačani nisu zadovoljni nivoom svoje igre u početnoj fazi utakmice, ali su i uprkos tome zadovoljni pobedom u drugom kolu KLS-a...

Izabrane vesti

OKK Beograd je u prvom delu igre pružio dostojan otpor svakako boljem i kvalitetnijem timu iz Čačka. Čak su prvu deonicu završili u svoju korist (17:20). Delovalo je u tim momentima da je ekipa Borca umorna zbog teškog gostovanja ekipi Sikst Primorska. A to je odmoran i spreman OKK Beograd obilato koristio. Međutim, u drugom poluvremenu stvari su došle na svoje mesto. Domaćin je zaigrao agresivnije u odbrani, bolje je  skakao od rivala, šut je bolje služio, pa je Borac prilično lako slomio otpor protivnika i upisao novu pobedu u KLS ligi.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Nemanja Todorović sa postignutih 25 poena, koji je istakao da je presudila dobra igra u drugom poluvremenu, pre svega u odbrani i skoku.

,,Želim da čestitam ekipi OKK Beograda na fer i korektnoj borbi. Mi smo loše otvorili utakmicu, mogu slobodno reći katastrofalno. Međutim, podigli smo nivo igre početkom drugog poluvremena, uhvatili dobar ritam, pre svega u odbrani i skoku, a iz toga su nam se otvorile mogućnosti u napadu. Na kraju smo zasluženo pobedili. Nemamo vremena da se previše radujemo, moramo se okrenuti sledećoj utakmici, jer nam u četvrtak u goste dolazi Lovćen“, izjavio je krilni centar Borca Todorović.  

Šef stručnog štaba Borca Raško Bojić analizirajući odigrani meč naglasio je da je njegov tim pravio puno grešaka u prvom poluvremenu, ali da su te mane otklonjene u drugom delu igre, čemu u prilog ide ubedljiv trijumf na kraju meča.
"Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobedi, a ekipi OKK Beograda puno uspeha u nastavku prvenstva. Mi smo praktično dve četvrtine potrošili da se uvedemo u neki ritam igranja. Kao što je i Todorović rekao, puno grešaka smo pravili na početku, igrali smo bez energije i agresivnosti, slabo smo trčali, i sve ono što smo planirali mi to nismo radili. Trebalo nam je da potrošimo te dve četvrtine da uhvatimo neki naš prepoznatljivi ritam. Verovatno plaćamo danak umoru zbog ritma u kome se nalazimo. Međutim, objektivno, mi moramo da se prilagođavamo tim uslovima i da se snalazimo u svim situacijama na pravi način. U trećoj četvrtini sve je bilo drugačije. Trčanje, energija, rešenja u fazi napada, kvalitet igre u odbrani, sve je mnogo bolje funkcionisalo. Ovo je jako važna pobeda za nas, koja će biti dodatni podstrek i stimulans za narednu utakmicu u Čačku, koja sledi u četvrtak, a to je meč protiv Lovćena u 2. ABA ligi“, reči su stratega čačanske ekipe Bojića.

KLS

Sledeća utakmica koja očekuje igrače Borca jeste meč sa Lovćenom u okivru 2. ABA lige, a taj meč je zakazan za četvrtak 26. oktobra, sa početkom u 18 časova.

(Pišu: Miloš Milić, Nikola Minović)
(Foto: MN Press)


tagovi

KK Borac ČačakKLSOKK BeogradRaško Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara