Entoni Edvards (©AFP)
Entoni Edvards (©AFP)

Razgoropađeni Vukovi počistili Sanse i čekaju verovatno Jokića u polufinalu Zapada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 06:38

NBA liga, plej-of: Minesota pobedila Finiks Sanse sa 122:116 i sa 4-0 u seriji se prva plasirala u polufinale konferencije. Sjajni Entoni Edvards i Karl Entoni Tauns, kod domaćina Devin Buker i Kevin Durant, ostali statirali

Imamo prvog polufinalistu plej-ofa na Zapadu najjače košarkaške lige na svetu, a to je Minesota koja je u četiri meča počistila Finiks. Duel Vukova i Sansa trebalo je da bude izjednačen, na papiru najzanimljivijii u konferenciji, ali tim iz Mineapolisa je dominirao u prve tri utakmice. Domaćin je pružio najjači otpor u četvrtom meču. Raspoložen je bio Devin Buker, ali nedovoljno i za nadu ekipe iz Arizone.

Minesota je slavila u gostima sa 122:116 i sa 4-0 dobila Finiks i zakazala polufinale Zapada sa verovatno šampionom NBA lige Denverom Nikole Jokića koji vodi sa 3-1 u seriji i naredne noći ima prvu meč loptu protiv Lejkersa u Koloradu.

Izabrane vesti

Karl Entoni Tauns je držao u igri Vukove tri četvrtine. Osim Bukera, odličan kod domaćina bio je i Kevin Durant. Vodio je domaćin veći deo meča, pred četvrtu četvrtinu ušao sa dva poena prednosti, ali u poslednjem periodu igre stvar je u svoje ruke uzeo sjajni Entoni Edvards i nemilosrdno punio koš Sansa.

Edvards je fantastičnu formu potvrdio sa 40 poena (13/23 iz igre), pogodio je čak sedam trojki iz 13 pokušaja, a imao je i devet skokova i šest asistencija. U finišu se istakao i karakterističnim zakucavanjima i potvrdio da izrasta u superstara najjače košarkaške lige na svetu. Dabl-dabl učinak ostvario je Karl Entoni Tauns sa 28 poena i 10 skokova. Jedini još dvocifreni kod gostiju iz Mineapolisa bili su Džejden Mekdenijels sa 18 i veteran Majkl Konli sa 10. Nije imao veče francuski centar Rudi Gober. Ubacio je samo devet ponea i imao pet skokova, ali su Edvards i Tauns odradili posao u Arizoni.

Od 116 poena Sansa, Buker i Durant su postigli čak 82. Oni su bili jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Devin Buker je bio raspoložen sa 49 poena, a zanimljivo čak 20 je ubacio sa linije slobodnih bacanja (uz samo jedan promašaj). Iz igre je šutirao odličnih 13/22. I Kevin Durant je bio razigran sa 33 poena, uz čak 70 odsto šuta iz igre (12/17), ali ostali saigrači su podbacili. Posebno je očajan bio Bredli Bil sa samo devet poena (4/13) iz igre, dok je isti učinak imao i bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić.

Još jedna loša sezona Sansa, velika očekivanja, ali na kraju ispadanje već na prvom stepeniku, bez plej-of pobede.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA LIGA - PLEJ-OF

ISTOČNA KONFERENCIJA

Nedelja

Filadelfija - Njujork 92:97 (1-3 u seriji)

/Embid 27 - Branson 47/

Ponedeljak

Indijana - Milvoki 126:113 (3-1 u seriji)

/Tarner 29 - Lopez 27/

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nedelja

Dalas - Los Anđeles Klipers 111:116 (2-2 u seriji)

/Irving 40 - Harden 33 i Džordž po 33/

Ponedeljak

Finiks - Minesota 116:122 (0:4 u seriji)

/Buker 49 - Edvards 40/



tagovi

NBA ligaFiniks SansMinesota TimbervulvsKevin Durant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara