"Nikola Jokić proitv Venecuele"
"Nikola Jokić proitv Venecuele"

Sledeća pobeda za prolaz: Protiv Australije jurimo drugo mesto

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.08.16. | 10:05

„Pokazali su snagu protiv Francuske, biće nam mnogo teže“, uverava Nemanja Nedović posle premijernog trijumfa nad Venecuelom

Nikola Jokić proitv VenecueleNišta drugo nismo ni očekivali. Na kraju prvog takmičarskog dana u Rio de Žaneiru, obradovali su nas košarkaši i pobedom nad Venecuelom počeli turnir na kome imaju visoke ambicije.

Trijumf od 24 poena razlike (86:62), razumljivo, dovoljan je za miran san.
Fenomenalno je što smo pobedili na startu. Uz pobedu koju očekujemo protiv Kine praktično bismo obezbedili plasman u drugu rundu. Sad se treba boriti za poziciju u grupi. Sledi nam važna utakmica sa Australijom gde ćemo se boriti za drugo mesto u grupi. Sjajno smo odigrali i u odbrani i napadu. Pohvalio bih sve momke“, rekao je u izjavi za sajt Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Jokić, centar naše reprezentacije, koji je na premijeri ubacio četiri poena.

Izabrane vesti

Nedović i selektor ĐorđevićNemanja Nedović, strelac sedam poena, uverava da je led probijen i da će srpskom timu biti lakše u nastavku turnira.
Bitna je prva pobeda, jer je važno početi takmičenje pobedom. Imali smo odličan pristup. Sad ovu utakmicu možemo da zaboravimo. Čeka nas Australija, koja je pokazala snagu protiv Francuza. Radi se o  ozbiljnoj ekipi sa dosta NBA igrača i sigurno će biti mnogo teže“, dodao je Nedović.

Srbija sledeći meč igra u ponedeljak od 19.15 protiv Australije, a rivali u Grupi A su nam još Francuska, Sjedinjene Američke Države i Kina.

(FOTO: Action images, Star sport)


tagovi

rio de žaneiro 2016Rio de ŽaneiroOlimpijske Igre 2016Nikola JokićNemanja Nedovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara