(©FIBA/Vid Ponekvar)
(©FIBA/Vid Ponekvar)

Srbija pala u osmini finala: Izraelci iskoristili odsustvo najboljih, sledi razigravanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.22. | 23:26

Orlići zaustavljeni na startu nokaut faze Evropskog prvenstva u Skoplju - 94:86

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja) 

Pala je košarkaška reprezentacija Srbija do 16 godina na prvom ozbiljnom ispitu, sapleli su je Izraelci u osmini finala i ostala je bez medalje. Umesto bitke za odličja, sledi joj razigravanje za plasman na Evropskom prvenstvu u Skoplju - 94:86. 

Izabrane vesti

Selektoru Aleksandru Glišiću bilo je teško da pronađe rešenje za šuterski raspoložene Izraelce, posebno bez povređenog kapitena Ognjena Radošića koji zajedno sa Urošem Romčevićem (povreda šake) ispao iz stroja. Najbolji igrač Izraelaca Ben Avraham Saraf odigrao je izvanrednu partiju, bio je na asistenciju od tripl-dabla i zaustavio Orliće na kontinentalnom okupljanju. Očekivanja svih su bila veća, ali je kadetska selekcija stala na prvoj prepreci i ostala bez plasmana među osam najboljih u Evropi.   

Parilala je Srbija vršnjacima iz Izraela na startu meča, bila je na snazi rezultatska klackalica, a prvu razliku za Srbiju napravio je Drezgić koji je ušao u seriju i uz podršku Šojića doneo našu selekciju u vođstvo. Održala je Srbija prednost do poluvremena i odlaska na odmor, i poklekla u nastavku. Rival je napravio razliku kada je predvoden odličnim Sarafom napravio seriju 11:0. Srbija je u tim trenucima bila neorganizovana, a u napadu i nije mogla da postigne poene duže od tri minuta. Tim je tada bio doveden u poziciju da juri rezultat, ali nije bio ni blizu da kreira dramu. 

Najbolji strelac Izraelaca bio je Ben Avraham Safar sa 28 poena, 10 skokova i devet asistencija, ispred Omara Majera sa 20 poena, dok se kod Srbije istakao Miloš Šojić sa 18 poena. Pratio ga je Sava Drezgić sa 17 poena. 

Srbija ide u razigravanje za plasman od 9. do 16. mesta. Naredni rival Orlićima na Evropskom prvenstvu u Skoplju biće Letonija (sreda, 21:00, SRC „Kale“). Izrael će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke koja je do sada bila savršena.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara