Strahinja Mićović (Foto: ABA League)
Strahinja Mićović (Foto: ABA League)

Strahinja Mićović: Svako dete iz Beograda uživa kad igra protiv Zvezde i Partizana

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 09:27

"Ove utakmice su poslastica. Svi igrači i timovi su dodatno motivisani da se dokažu kada igraju protiv dva najjača kluba u ABA ligi", rekao je košarkaš MZT-a u razgovoru za Mozzar Sport

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Crvena zvezda u Beogradu, pa Partizan Mozzart Bet u Skoplju. Ovo je raspored MZT Skoplja u prva dva kola regionalne ABA lige, u koju se makedonski šampion vratio posle višegodišnjeg odsustva. Nakon poraza od aktuelnog vladara sledi duel sa „crno-belima”, a raduje mu se srpski košarkaš iz redova Skopljana Strahinja Mićović.

Izabrane vesti

Ovaj 30-godišnji krilni centar došao je kao veliko pojačanje u MZT. Pre angažmana u Makedoniji nastupao je za Igokeu i Mornar. Mićović je u razgovoru za Mozzart Sport istakao da nije morao dugo da razmišlja pre potpisivanja za „Štrkove“.

"Bio je jul kada sam dogovorio transfer u Makedoniju, što je relativno rano za naše prelazne rokove. Ljudi iz MZT Skoplja su stupili u kontakt sa mnom, izneli su mi planove, pre svega da se vraćaju u ABA ligu. Rekli su mi kakva će biti ekipa i šta se od mene očekuje. Meni je dobro delovalo to iz prve ruke. Razmišljao sam malo, ali sve je bilo gotovo za nedelju dana. Za sada sam zadovoljan saigračima, stručnim štabom, svih momcima i navijačima, gradom i životom u Skoplju", kaže Mićović.

Srpski košarkaš visok 205 centimetara je fenomenalno počeo svoj mandat u MZT-u - sa 27 poena doneo je klubu Superkup Makedonije. U finalu je savladan novi gradski rival TFT.

"Uvek je lepo kada igrate za titulu u jednoj utakmici. Volim takve mečeve, bilo da je u pitanju Kup, Superkup ili plej-of. Za mene je uvek velika motivacija kada igram da nešto dobijem, najblaže rečeno, osećam se u tim mečevima kao deca kada žele da igraju i pobede. Kao MZT-u nam je bilo važno da osvojimo Superkup i dobro je što smo tako otvorili sezonu. Bio sam dosta dobar u tom susretu, neko od ostalih košarkaša će biti bolji od mene u sledećem susretu i tako ja vidim stvari. Mnogo mi se dopala timska igra i nam je stvarno važan ovaj trofej".

Mićović je zadovoljan trenutnom ekipom i onim što je MZT prikazao u prva dva zvanična meča sezone.

"Momci su me dobro prihvatili i dosta dobro treniramo. Imali smo solidan pripremni period i mislim da smo spremni za ligu i borbu koja nas čeka na dva fronta. Pred nama je mnogo utakmica, u igri smo za dve domaće titule i želimo dobar nastup u ABA ligi. Nadam se da ćemo prebroditi težak i zahtevan period koji nam sledi i da ćemo iz meča u meč biti sve uspešniji", stav je krilnog centra.

Zanimljivo je da je Strahinja Mićović rođen u Beogradu i, kako kaže, uživa kao Beograđanin da igra protiv Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta.

"Uvek je lepo kada imaš priliku da igraš protiv velikih timova iz regiona kao što su Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet i ove utakmice su poslastica, posebno za nas koji smo rođeni u Beogradu. Ovo su dva najjača kluba u ABA ligi i svi igrači i timovi su dodatno motivisani kada protiv njih jer svi žele da se dokažu. Prvi meč je bio na gostovanju kod Zvezde, sada nas čeka duel na domaćem terenu protiv Partizana. Nadam se da ćemo imati dobru podršku sa tribina, iako je utakmica u neuobičajenom terminu za derbi, radnim danom

".

A kakvi su njegovi utisci o Partizan Mozzart Betu u aktuelnoj sezoni?

"Fenomenalna ekipa koju vodi Željko Obradović, za koga dobro znamo kakav je trener. Trenutno, koliko ja znam, ekipa ima problema sa povredama, znam da su Avramović, Smailagić i Madar povređeni, nisu igrali u prošlom meču. Ipak, to je evroligaški tim sa širokim spiskom i imaju ulogu favorita protiv svih. Radićemo na tome da odgovorimo na njihov individualni kvalitet i energiju koju imaju kao tim, kako bismo sebi olakšali meč".



MZT Skoplje ima za cilj opstanak ove sezone u ABA ligi, a

Mićović

veruje da nijednoj ekipi neće biti lako da gostuje u SC „Jane Sandanski”, u kojem pored košarkaškog kluba, dvostruki rukometni šampion Vardar takođe igra svoje utakmice.

"

ABA liga je super-kvalitetna. Ima nekoliko timova sa veoma kvalitetnim rosterom. Ali nadam se da uz podršku domaćih navijača gostovanja u Skoplju neće biti laka ni za jednu ekipu. Imamo tim koji može da pravi probleme svima, naravno, sve će zavisiti i od drugih timova, ali i od nas samih. Imamo šansu da budemo konkurentni sa gotovo svima kod kuće, samo moramo da se držimo plana i našeg načina rada i da ne žurimo i grešimo", zaključio je srpski internacionalac u razgovoru za Mozzart Sport.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

MZT SkopljeStrahinja MićovićPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara