Mario Hezonja (Foto: Star sport)
Mario Hezonja (Foto: Star sport)

Surovi Hezonja spustio Partizan ispod crte! Hrvat utišao krcatu Arenu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 22:20

Real Madrid serijom 22-1 u trećoj četvrtini preko Marija Hezonje naneo poraz Partizan Mozzart Betu u 31. kolu Evrolige. Na kraju sigurnih 88:76

Preko 20.000 navijača je sanjalo večeras čudo u krcatoj Areni protiv aktuelnog šampiona Evrope. Sanjali su da je vreme da se dugovi od prošle sezone naplate, ali nadanja i snovi su jedno... Realnost nešto sasvim drugo. Realnost kaže da je Real Madrid jednostavno bolji tim od Partizana bez obzira na ludu atmosferu, na veliku želju igrača, Španci izlaze iz meča 31. kola Evrolige kao pobednici i to na kraju kao ubedljivi pobednici 88:76.

Sve je bilo rešeno ogromnom serijom 22-1 u finišu treće deonice kada je Hezonja sve ospogađao i na kraju meč okončao sa 25 poena. U Partizanu Kaminski je prednjačio sa 19, Naneli i Panter su dodali po 16.

Izabrane vesti

Ovim porazom Partizan ponovo pada ispod crte za ulazak u plej-in. Sa 17. porazom crno-beli su 11. na tabeli i u preostala tri meča moraće da se lavovski bore, a verovatno neće ni sve zavisiti od njih. Na programu do kraja ligaškog dela ostaju dueli protiv Olimpijakosa u Beogradu, potom Albe u Berlinu i na kraju verovatno odlučujući meč protiv Valensije u Areni.

Više od tri minuta je bilo potrebno Realu da postigne prve poene na novobeogradskom vulkanu, ali je problem bio što ni Partizan nije uspevao u potpunoj ludnici da dođe do koša. U prevelikoj želju, Kaboklo je promašio zakucavanje, pa se početnih 5:0 koji su obezbedili Kaminski i Panter istopilo.

Ne pamti se kada je na meču Partizana u Beogradu postignuto kombinovano samo 26 poena za četvrtinu. Igrale su se odbrane za izučavanje. Nije se praštalo ništa, blokade, skokovi, žestoki dueli... sve to je doprinelo da niko u napadu ne uđe u seriju. Imao je Partizan 13:10 na tri sekunde pre kraja, ali je sevnula trojka Hezonje sa zvukom sirene koja je najavila žestoku dramu koja je na kraju izostala.

Koliko je Partizan teško dolazio do koševa dovoljno govore procenti u prvom poluvremenu. Samo dve pogođene trojke iz 14 pokušaja su najviše doprinele da se spektakularna odbrana ne materijalizuje u ozbiljnu prednost. Frenk Kaminski je bio najraspoloženiji, imao je nekoliko izvanrednih pokreta u reketu, publiku je razgalio Avramović zakucavanje, ali i Naneli nizom od pet poena.

Izgledalo je da će tada crno-beli da pojure ka prednosti jer je bilo plus pet za ekipu Željka Obradovića, ali onda Real praktično niotkuda preokreće. Pre svega zbog Hezonje koji je igrao kao da nema nikoga na tribinama. Hrvat je na samom kraju poluvremena ohladio sve i doneo blagu prednost gostima (31:33).

"Ne možete nikoga da pobedite ako ovako šutirate", bio je komentar Željka Obradovića na poluvremenu.

Čuli su ga Avramović i Kaminski. Partizan je počeo drugo poluvreme sa tri pogođene trojke. Dve su bile delo sjajnog Kaminskog, precizan je bio i Avramović. Posle toga i Kaboklo.

Pomislili biste posle ove tri rečenice da je Partizan stekao prednost, ali nije bilo tako jer se Mario Hezonja pretvorio u čoveka koji nije u stanju da promaši, bez obzira na odbranu. Minut po minut, Hazonja je pogađao iz sve težih pozicija što niko u crno-belom nije mogao da isparira i od tri poena prednosti za Partizan, deonica se završila sa plus 12 za Madriđane, čime je meč bio rešen.

Ništa što je Partizan pokušao u poslednjih 10 minuta nije ugrozilo Madriđane koji su samo rutinski priveli meč kraju. Serija poena Pantera je stigla suviše kasno kada je Real več odavno pobega.

PARTIZAN MOZZART BET – REAL MADRID 76:88

Beograd

Dvorana: Beogradska Arena

Gledalaca: 20.200

PARTIZAN MOZZART BET: Kaminski 19, Naneli 16, Panter 16, Avramović 10, Kaboklo 9, Anđušić 3, Dozijer 3, Smalagić, Ponitka, Jarmaz.

REAL MADRID: Hezonja 25, Dek 13, Kozer 10, Jabusele 10, Tavareš 8, Kampaco 7, Porije 7, Abalde 5, Musa 3, Aloken, Penja.


EVROLIGA - 31. kolo

četvrtak

Efes - Alba 85:84

/Brajant 24 - Olinde 17/

Žalgiris - Baskonija 94:76

/Evans 20 - Mekintajer 16/

Olimpijakos - Asvel u toku

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid u toku

petak

19.00: Crvena zvezda - Virtus

19.00: Monako - Valensija

20.15: Panatinaikos - Barselona

20.30: Bajern - Makabi

20.30: Olimpija Milano - Fenerbahče



tagovi

EvroligaKK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara