Dušan Alimpijević i Endru Endrus (Foto: Starsport; fiba.basketball)
Dušan Alimpijević i Endru Endrus (Foto: Starsport; fiba.basketball)

Treća vezana pobeda Alimpijevićeve Burse, Endru Endrus je nezaustavljiv

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 20:32

Amerikanac sa 26 poena predvodio ekipu srpskog stručnjaka do trijumfa protiv Bujukčekmedžea

Napustio je sjajni Amerikanac Olerik Frimen redove Burse početkom februara i preselio se u redove moskovskog CSKA. Ostao je tako Dušan Alimpijević bez najboljeg igrača, zamena nije angažovana, a ključevi ekipe predati su Endruu Endrusu. Predvođena 28-godišnjim Amerikancem Bursa je upisala novu pobedu, srušila Bujukčekmedže i nastavila borbu za plej-of turskog šampionata - 91:70.

Ostvaren je tako 12. trijumf u prvenstvu, Bursa zauzima 10. mesto sa pobedom i utakmicom manje od Bahčešehira, Galatasaraja i Tofaša, dok od šestoplasiranog Bešiktaša ima trijumf i dve utakmice manje. Bujukčekmedže prvi iznad crte sa učinkom 5-18.

Izabrane vesti

Poslednji meč za tim bivšeg trenera Crvene zvezde Frimen je odigrao 15. januara (90:67 protiv Merkezefendija), pretrpela je Bursa potom dva poraza, ali je od tada dobila sedam i izgubila tri susreta.

Endrus je eksplodirao u Bolonji, kada je Virtusu ubacio 37 poena, ali je ekipa pretrpela poraz. Od tada ne može da stane. Dao je 27 Veneciji, protiv Promiteasa brojao do 24, Burgu prethodne sedmice ubacio 22. U Evrokupu je "podbacio" samo protiv Gran Kanarije (16p). U Turskoj je brojao do 24 u pobedi nad Galatom, do 22 u trijumfu protiv Jalove. Nešto slabije odigrao je u porazu od Fenera (19p) i Bešiktaša (12p), kao i u trijumfu nad gradskim rivalom Tofasom (12p).

Bivši igrač Rige, Hapoel Afule, Makabi Haife, ali i Bujukčekmedžea i Daršuafake u novom trijumfu je ubacio pet od šest šuteva za tri poena i pet od sedam za dva (10/13 iz igre). Na sve to zabeležio je i sedam asistencija, a sakupio je i 33 indeksna poena.

Ispratio ga je Onurlap Bitim sa 25 poena, dok je bivši igrač Mornara i Monaka Derek Nidam brojao do 15 uz sedam završnih dodavanja. Dvocifren sa 11 poena (7sk) i Amerikanac Dejv Dudžinski.

U poraženom sastavu 19 poena Ukrajinca Volodmira Geruna, 17 je dodao Kris Klajburn (brat daleko poznatijeg košarkaša CSKA Vila), dok je do 12 brojao Džardon Kroford.



tagovi

BursaTurska 1Dušan AlimpijevićEndru EndrusDerek Nidam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara