Srpski predstavnici na draftu (©MN Press)
Srpski predstavnici na draftu (©MN Press)

Trojica Srba i dva igrača iz Evrolige na NBA draftu: Vembanjama prva zvezda

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.04.23. | 15:28

Uz Partizanovog talenta najjače evropsko takmičenje predstavlja još samo Barselonin Nigerijac

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavila je takozvani rani spisak od 242 zvanično prijavljena igrača za junski draft.

Predstavnici srpske košarke na godišnjem odabiru najtalentovanijih igrača iz celog sveta – s tim da su nakadne prijave moguće do kraja prila – biće Tristan Vukčević (Partizan), Nikola Đurišić (Mega) i Mihailo Bošković (Dinamik). Uz napomenu da svi igrači sa ovog ranog spiska imaju opciju da povuku prijave najkasnije do 12. juna.

Izabrane vesti

Čast ABA lige braniće i dvojac Studentskog centra Tomislav i Zvonimir Ivišić, krilo Cibone Ivan Perasović i krilni centar Cedevita Olimpije Saša Cijani.

Prema projekcijama američkih medija najveći favorit za prvog pika biće 19-godišnji Francuz Viktor Vembanjama, član Bulonj Metropolitana.

Zanimljivo, od evroligaških igrača, pored pomenutog Tristana Vukčevića na spisku prijavljenih je još jedino Džejms Nadži iz Barselone. Tu je još nekoliko talenata najjačih evropskih klubova, ali su oni igrali za njihove rezervne timove ili se kalili po pozajmicama.

Za ovogodišnji NBA draft prijavila su se 242 košarkaša, a klubovi najjače lige sveta odabraće 58 igrača. Sam draft će tradicionalno biti održan neposredno po završetku sezone, 22. juna u u Njujorku.



tagovi

Dinamik BeogradTristan VukčevićNikola ĐurišićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara