Zajon Vilijamson (AFP)
Zajon Vilijamson (AFP)

U NBA odigrao samo 85 mečeva od 2019, celu prošlu sezonu bolovao, a smeši mu se 231.000.000 dolara!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 15:40

Zajon Vilijamson blizu obaranja rekorda koji drži Luka Dončić

Pa ova NBA liga nije normalna, verovatno su mnogi od vas prokomentarisali kada su videli da je Šams Šaranija, čiji je procenat tačnosti informacija veći nego procenat uspešnosti slobodnih bacanja Hose Manuela Kalderona u rekordnoj sezoni 2008/09 (98,1%), objavio da su Nju Orlenas i Zajon Vilijamson blizu dogovora od produžetku (ruki) ugovora na još pet sezona za 231.000.000 dolara !

Ukoliko se to desi Zajon će, u leto 2023, po stupanju na snagu ugovora, postati apsolutni rekorder kada su u pitanju ovakvi produžeci, daleko iznad Luke Dončića koji je prošle godine produžio sa Dalasom takođe na pet godina za 215.159.700 dolara (ugovor startuje od jeseni).

Izabrane vesti

Za raliku od slovenačke zvezde koja je i pre i posle parafa sijala punim sjajem, Zajon je u prethodne tri godine, otkad je izabran kao prvi pik, odigrao samo 85 od ukupno 242 utakmica (236 u u regularnom delu sezone i šest u plej-ofu), od kojih nijednu prethodne sezone zbog problema sa stopalom.

Niko ne spori da prvi pik sa draft 2019. godine poseduje neverovatan talenat koji je demonstrirao na jedinoj godini studiranja (na univerzitetu Djuk), a i kasnije u dresu Pelikansa, zbog čega je u pretprošle sezone izabran u ol-star tim.

Upravo česte povrede od kojih je poslednja bila komplikovana, te velika variranja kilaže, naterale su mnoge na razmišljanje da li je Zanos (zbog snage je dobio nadimak po liku iz Marvelovih stripova Tanosu) zaista vredan ogromnog novca.

Odgovor je, bar prema mišljenju vlasnika i čelnika Nju Orlenasa pozitivan. Doduše, nisu ni oni naivni. Svesni da bi i u budućnosti Zajon mogao da ima određenih zdravstvenih problema, zatražili su da se u ugovor unesu određene klauzule kako bi se finansijski zaštitili...


tagovi

Zajon VilijamsonNBA ligaNju Orleans Pelikans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara