""
""

Uspela generalka Orlova: Grci su pali, a sad po vizu za Rio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.16. | 22:12

Srpski košarkaši tako su mini pripremni period završili sa maksimalnim učinkom, pošto su pre Grčke u dva navrata trijumfovali u duelima sa Francuskom

Uprkos turbulencijama od početka priprema, košarkaška reprezentacija Srbije i selektor Aleksandar Đorđević u dobrom raspoloženju dočekuju početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Orlovi su večeras u punoj Beogradskoj areni ubedljivo savladali Grčku sa 91:76 u poslednjoj kontrolnoj utakmici i pokazali da podižu formu pred ono najvažnije što ih čeka u ovom trenutku.

Srpski košarkaši tako su mini pripremni period završili sa maksimalnim učinkom, pošto su pre Grčke u dva navrata trijumfovali u duelima sa Francuskom.

Večeras je Đorđevićeva ekipa, osim u prvoj četvrtini prikazala prilično zrelu igru i to protiv rivala koji je uvek umeo da bude veoma nezgodan.

Utisak je da, ako ovako odigraju na svakom meču na kvalifikacionom turniru, košarkaši Srbije neće imati ni najmanji problem da se domognu prvih Olimpijskih igara još od 2004. godine i Atine.

Ono što takođe veoma može da raduje selektora, pogotovo u odsustvu centara Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, su dobre partije Nikole Jokića i Miroslava Raduljice. Kvalitetno u odbrani i precizno u napadu tako da Srbija ne mora da brine za čuvare reketa. Pogotovo ako se ima u vidu da je sa druge strane stajao iskusni lisac, najbolji evroligaški centar ove sezone Janis Burusis.

Nikola Jokić ubacio je 20 poena, a Miloš Teodosić na to je dodao još 16. Miroslav Raduljica postigao je 14 poena.

Gostujuća selekcija je bolje otvorila utakmicu, kao da je Grcima više prijala činjenica da se na odlično popunjenim tribinama Arene nalazi više od 18.000 gledalaca.

U uvodnim trenucima srpska ekipa imala je dosta problema i u organizaciji napada, kao i u odbrani. Ipak, kako su prolazili minuti, tako je domaćin lagano hvatao ritam.

Nikola Jokić još jednom je pokazao da bi mogao da bude veliko pojačanje i pravi oslonac Orlova u reketu, uz standardno raspoloženog Miloša Teodosića. Sasvim dobru rolu u odbrambenim zadacima imao je i Stefan Birčević u prvom delu utakmice.

Finiš druge četvrtine u potpunosti je pripao srpskim košarkašima, a za nacionalni tim debitovao je i košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić koji je ubacio i prve poene. Ujedno, u tim trenucima domaćin je trasirao put ka pobedi.

Takođe, važan podatak, večeras je debitovao i Rade Zagorac za reprezentaciju. Šansu je dobio u završnici utakmice.

Olimpijski kvalifikacioni turnir u Beogradskoj areni počinje 4. jula, a upravo tog dana Srbija će od 21 sat igrati protiv Portorika u prvom kolu A grupe. U toj grupi još se takmiči Angola. U grupi B igraće Češka, Japan i Letonija. Prve dve selekcije iz obe grupe idu u polufinale, a samo pobednik turnira izboriće olimpijsku vizu.

SRBIJA – GRČKA 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13)

Hala: Beogradska arena
Gledalaca: 18.000
Sudije: Juras, Obrknežević i Nikolić

SRBIJA: Teodosić 16, Simonović, Dangubić 2, Bogdanović 7, Marković 7, Kalinić 1, Nedović, Birčević 4, Raduljica 14, Jokić 20, Štimac 7, Zagorac, Gudurić 3.

GRČKA: Burusis 9, Kalates 7, Perperoglu 12, Kavadas 9, Mancaris 3, Agravanis 7, Papapetru 10, Dorsi, Haralampopulos 3, Bogris, Adetokumbo 14. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaOI 2016Nikola JokićMiroslav RaduljicaMarko Gudurićkošarkaši SrbijeJanis BurusisGrčkaEvropaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara