Luka Božić (©Zadar/Zvonko Kucelin)
Luka Božić (©Zadar/Zvonko Kucelin)

Vratio se nekrunisani MVP i napravio lom! Luda Božićeva partija - 30 poena, indeks 48, umalo i tripl-dabl

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 20:49

Zadar silan na otvaranju Aba lige, Studentski centar nastradao u Dalmaciji – 96:67

Počela je nova sezona ABA lige u znaku momka kome je promena pravila „otela“ MVP titulu. Nekrunisani kralj regiona vratio se u Zadar, i na povratničkom debiju u regionalnom takmičenju „luda glava“ iz Bjelovara podsetila je sve na dane kada je bez po muke zatrpavala koševe Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti.

Ostao je Luka Božić u prethodnom mandatu kratak za zvanje najkorisnijeg igrača Jadrana i namerio se da mu se ovoga puta ne ponovi takav scenario. Ponovo je kročio na parket dvorane „Krešimir Ćosić“ i vratio navijače u nešto lepša vremena. Ubacio je Studentskom centru na otvaranju ABA lige 30 poena! I Zadar je na krilima Luke Božića poleteo ka vrhu, makar to bilo i privremeno – 96:67.

Izabrane vesti

Proglašen je Goga Bitadze odlukom trenera, navijača i komisije regionalnog takmičenja za najkorisnijeg igrača ABA lige, nisu svi bili saglasni sa tim, pogotovo ne Luka Božić. Bez dlake na jeziku je posle izbora poručio: „Ja sam MVP ABA lige“. Bez titule je ostao, ali ne i bez transfera u jači klub. Dobre partije u dresu Zadra pre četiri sezone preporučile su ga podgoričkoj Budućnosti u kojoj se nije snašao.

Posle svega viđenog da se zaključiti: Luka Božić endemska je vrsta. Uspeva samo u Zadru, nigde ne igra tako dobro košarku kao u dvorani „Krešimir Ćosić“ i na terenima Sportskog centra „Višnjik“. Tu je svoj na svome i ako je suditi po porvom utisku – imaće još jednu fenomenalnu sezonu na Jadranu.

Zadrani neće imati previše dilema u nastavku sezone, Luka Božić će biti uvek prva, a često i jedina prava napadačka opcija kada se lomi. U prvom meču zastao je nadomak tripl-dabla. Ubacio je okruglo 30 poena – trojke pucao 3/6 – sakupio 13 skokova i podelio sedam asistencija. I imao indeks 48!Nastavi li u ovom ritmu, vrlo brzo će opet postati primamljiv brojnim klubovima iz regiona.

Svaku kolonu ispunio je momak iz Bjelovara, statistički bio daleko najbolji i najzaslužniji za uragansko izdanje Dalmatinaca. Apsolutno bez ikakve šanse bio je Studentski centar protiv Zadra, posmatrao je crnogorski predstavnik šou izgubljenog umetnika – posle loše sezone u Budućnosti izgubio mu se trag, a prethodnu je proveo u Šibenki – kome niko nije bio ni blizu.

Marko Ramljak ubacio je 13 poena, Antonio Jordano jedan manje, a dvocifren je bio i FMP-ov đak Arijan Lakić. Kod Studentskog centra najefikasniji je bio Flečer Magi sa 15 poena, a 13 je dopisao Mateo Drežnjak.

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Zadar - Studentski centar 96:67

/Božić 30 - Megi 15/

Subota

16.00: (1,45) Igokea (15,0) Mornar (3,05)

20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) MZT (1,85)

Nedelja

17.00: (1,85) Cibona (hendikep 17,5) Partizan (1,85)

19.00: (1,85) Budućnost (hendikep -17,5) Split (1,85)

21.00: (1,07) Cedevita Olimpija (25,0) Borac Mozzart (8,50)

Ponedeljak

18.00: (1,60) FMP (14,5) Mega (2,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK ZadarStudentski centarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara