Zajon Vilijamson (©AFP)
Zajon Vilijamson (©AFP)

Zajon dobio zeleno svetlo za kontakt igru, postoji strah zbog viška kilograma

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 19:30

Čekaće se još na povratak snažnog krilnog centra

Proći će još neko vreme pre nego što prva zvezda Nju Orleansa Zajon Vilijamson ponovo zaigra takmičarsku košarku, ali dobra vest iz Luizijane je da je prvi pik sa drafta 2019. godine dobio zeleno svetlo doktora da trenira u kontakt igri, zbog čega je počeo da radi “jedan na jedan“.

03.00: (1,35) Denver (14,0) Filadelfija (3,70)

Izabrane vesti

Vilijamson će sledeći specijalistički pregled imati 24. novembra, posle čega se očekuje da se uključi u pun rad sa ostatkom tima. Povratak na parket očekuje se za sredinu decembra, međutim američka košarkaška javnost zabrinuta je zbog fizičkog stanja momka koga su mnogi okarakterisali kao legitimnog naslednika Lebrona Džejmsa. Vilijamson se tokom oporavka od preloma desnog stopala na timskom fotografisanju za novu sezonu pojavio sa očiglednim kilogramima viška, a ni najnoviji snimci ne pokazuju da se nešto značajnije promenilo u njegovoj fizikaliji.

Podsetimo, u klubu su verovali da je Vilijamson trebalo da bude spreman još za prvu utakmicu protiv Filadelfije na otvaranju ligaškog dela, ali je situacija sasvim drugačija. Fizikalna terapija se produžila za još nekoliko sedmica, a kao jedan od razloga navodi se upravo njegov nemar, što je pokrenulo spekulacije o raskolu između dve strane i da je to samo jedan od mehanizama ljudi iz Vilijamsonovog okruženja da izboksuje trejd. I dalje u sportskom sektoru postoji strah zbog Zajonovih kilograma, ali postoji i vera da će ih se brzo otarasiti kad bude mogao da radi bez ograničenja...

Zajon je od ulaska u NBA svet ušao sa teškom povredom i tokom prethodne dve godine imao je nekoliko ozbiljnijih problema. Čak je i na Djuku imao muku sa kolenom, pokidao je meniskus tokom prve godine, a onda je doživeo i prelom prsta. Zbog toga ni u Nju Orleansu nisu srećni, ponajviše jer su verovali da bi sa Zajonom franšiza mogla da se pomeri sa mrtve tačke.

Pelikansi ne mogu da se pohvale dobrim igrama i skor 2-13 zakucao ih je za dno Zapadne konferencije. Vilijamson je tokom perioda kada je bio zdrav igrao odličnu košarku, prosečno je beležio 27 poena uz 7,2 skoka što mu je donelo i naziv Ol star igrača.



tagovi

Zajon VilijamsonNju Orleans PelikansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara