Zoran Dragić (Foto: AFP)
Zoran Dragić (Foto: AFP)

Zdovc dovodi prvo pojačanje - zemljaka: Žalgiris pred postizanjem dogovora sa Dragićem

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.10.21. | 14:42

Slovenački reprezentativac Zoran Dragić na pragu kluba iz Kaunasa

Težak početak sezone za Žalgiris. Iako u Litvaniji dominira, u Evroligi još čeka na prvi trijumf. Sinoć je doživeo i sedmi vezani poraz, pa je uprava rešila da pomogne novom treneru Juriju Zdovcu i dovede mu pojačanje po želji. Kako prenosi Basketnews, na pragu litvanskog šampiona je 32-godišnji slovenački košarkaš Zoran Dragić.

21.00: (1,80) Krka (14,5) Studentski centar (2,15)

Izabrane vesti

Žalgiris je posle samo dva kola Evrolige smenio trenera Martina Šilera, koji je sastavio ekipu i odradio kompletne pripreme sa timom. Na njegovo mesto postavio je Zdovca, koji je odmah bačen u vatru i nije se najbolje snašao. Mora se ipak priznati da su ga sačekali i ozbiljni kadrovski problemi.

Zbog svega toga, uprava je odlučila da reaguje, pa se odlučila da novom treneru dovede dobro poznato lice. Zdovc i Dragić su sarađivali u reprezentaciji Slovenije na Svetskom prvenstvu 2014. godine i Evrobasketu 2015. godine. Iskusni košarkaš je na kontinentalnoj smotri bio i najbolji igrač državnog tima sa 15,5 poena po nastupu.

Minule sezone branio je boje Baskonije i prosečno beležio 8,5 poena u Evroligi i 8,7 u španskom prvenstvu. Potom je odigrao odlično na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je sa Slovenijom stigao do polufinala uz prosek od 12,3 poena i 3,5 skoka.

Podsetimo, Žalgiris je sa velikim ambicijama ušao u novu sezonu. Povećao je budžet na 10.000.000 evra sa željom da stvori konkurentnu ekipu i na najvećoj sceni. Rezultata zasada nema, iako su ekipu pojačali igrači poput Emanuela Mudieja i Janisa Strelnijeksa. Spoljna linija će uskoro postati jača i za Dragića, videćemo da li Slovenac može da pomogne ekipi da prekine crni niz u elitnom takmičenju.


tagovi

kk ŽalgirisZoran Dragić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara