Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Bez Landina u idealnoj postavi, Hansen opet MVP

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.01.21. | 23:18

Golman Švedske Andreas Palička ispred junaka finalnog meča na Svetskom prvenstvu u Egiptu. Danski bombarder opet najkorisniji rukometaš planetarnog šampionata

Kapiten Danske Mikel Hansen izabran je za MVP 27. Svetskog prvenstva u Egiptu. Iako je u finalu protiv Šveđana junak bio golman Magnus Landin Jakobsen, danski bombarder je drugi put uzastopno izabran za najkorisnijeg rukometaša planetarnog šampionata. U finalu protiv komšija, zvezda Pari Sen Žermena je sedam puta zatresla mrežu Šveđana.

Zanimljivo, za Landina Jakobsena nije bilo mesta u idealnoj postavi šampionata. Prednost je dobio Andreas Palička, čuvar mreže vicešampiona sveta koji je bio dobar u prvih 30 minuta finala, ali ga je u nastavku zasenio maestralni golman prvaka Evrope Kil koji je meč završio sa 15 odbrana, od toga 10 u drugom poluvremenu. Posebno je blistao u finišu kada je bio nesavladiv.

Izabrane vesti

U idealnoj postavi šampionata su trojica Šveđana, dvojica Danaca, po jedan španski i francuski reprezentativac. Na levom krilu je Hampus Vane (Švedska), levi bek je MVP Mikel Hansen (Danska), srednji bek Jim Gotfridson (Švedska), desni bek Matijas Gidsel (Danska), desno krilo je Feran Sole (Španija), a na pozicija pivotmena je najbolji bio as Barselone Ludovik Fabregas (Francuska).

U finalu Svetskog prvenstva, Danska je pobedila Švedsku sa 26:24 i odbranila krunu od pre dve godine kada su u finalu u Herningu bili bolji od Norveške sa 31:22.



tagovi

SP u rukometuMikel HansenRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara