Detalj sa prvog meča Vojvodine i Dinama u sezoni (©srl.rs)
Detalj sa prvog meča Vojvodine i Dinama u sezoni (©srl.rs)

Boli izgubljen trofej, ali u Voši odlučni da šampionski pehar ostane na Slanoj bari

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 09:26

Super rukometna liga Srbije: Novosađani danas (17.00) čekaju pančevački Dinamo u prvom meču polufinala plej-ofa

Kup Srbije je izgubljen, neočekivano u trileru na Slanoj bari pre osam dana protiv Partizana, ali pred rukometašima Vojvodine je glavni clj ove sezone – odbrana titule. Mobilizacije je u taboru crveno-belih, svesni da je ovo ključnih mesec dana sezone. U plej-of je četa Borisa Rojevića ušla bez poraza u šampionatu, 21 pobedu i remi u Šapcu protiv Metaloplastike.

Prva prepreka je Dinamo iz Pančeva. Novosađani su Pančevce oba puta pobedila u šampionatu, kod kuće sa 27:21 i u gostima još ubedljivije sa 27:18. Takođe, u polufinalu Svesrpskog kupa u Lazarevcu i Superkupa u Beogradu Lale su lako izašle na kraj sa žuto-crnima.

Izabrane vesti

Rane na Slanoj bari su sveže, ali u taboru desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije svesni su uloge favorita, da to moraju da opravdaju. Prvi meč polufunale serije igra se danas (17.00) u dvorani na Klisi, uz besplatan ulaz.

Trener Boris Rojević imao je sedam dana da ekipu odmori, ali i spremi za duel sa Pančevcima.

Još smo pod utiskom poraza u finalu Kupa. Tako nesrećno smo izgubili da se to dešava jednom. Promašili smo penal, šut na prazan gol, šut sa krila, imali smo 7-8 situacija da rešimo pitanje pobednika. Međutim, to je život. Zaređali smo osam vezanih trofeja, pa je naišla jedna takva utakmica. Stigao je prvi poraz posle osam meseci u domaćim takmičenjima i zar sada treba da se pitamo kako posle jednog poraza ne valjamo? Moji momci imaju sada motiv više, želju da se vratimo na pobednički kolosek, a to je prilika u polufinalu plej-ofa protiv Dinama“, istakao je Rojević.

Pančevci su pre nekoliko dana objavili da će na kraju sezone da dođe do prekida sardnje sa trenerom Draganom Markovićem. Pominje se pet-šest rešenja, a uskoro bi trebalo da bude poznat naslednik nekadašnjeg selektora Bosne i Hercegovine.

14.05: (1,60) Fukse Berlin (8,00) Kil (2,85)

U oba tima su po rukometaši koji su branili boje oba kluba. Levo krilo Vojvodine Stefan Sunajko je upravo stigao proteklog leta iz Dinama, a boje Pančevaca branilo je i desno krilo Darko Milenković. S druge strane, dres tima iz Banata nose nekadašnji igrači Novosađana, levo krilo Miloš Grozdanić i bekovi Radovan Ostojić i Stefan Ilić.

Miljan Vukovljak, kapiten Novosađana, poručuje da poraz u finalu Kupa nije poremetio Vojvodinu.

Očekujem veoma dobru utakmicu, jer je Dinamo podigao nivo igre u poslednjih nekoliko kola prvog dela takmičenja. Ubrzali su loptu, igraju čvršću odbranu i pokazali su dosta bolji rukomet u odnosu na naš poslednji susret. Svakako nisu ekipa koju treba potceniti. Iza nas je težak poraz, ali ne smemo dozvoliti da nas jedno izgubljeno finale uzdrma. Nismo imali sreće u Kupu i nesrećno smo izgubili trofej. Daćemo svoj maksimum u današnjoj utakmici i pokazati zašto smo šampionska ekipa“, istakao je defanzivni specijalista.

Miloš Kostadinović, kapiten Dinama, svestan je da je pred njegovim timom vrlo teško gostovanje.

Vojvodina je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, bez obzira na poraz u finalu Kupa. Sa dosta reprezentativaca u rosteru ove sezone su pokazali najviše i potpuno zasluženo završili na prvom mestu na kraju prvog dela takmičenja. Mi smo naš cilj ostvarili plasmanom u plej-of, ali ostaje žal što nismo završili na drugom ili trećem mestu, pa da izbegnemo Vojvodinu u polufinalu. Ove sezone smo, nažalost, imali previše problema s povredama igrača, ali ne idemo u Novi Sad sa belom zastavom. Šampionu se ne preti, tako da mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe da izborimo što bolji rezultat na Slanoj bari“, reklo je iskusno desno krilo.

Utakmicu Vojvodina - Dinamo Pančevo možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Metaloplastika – Partizan 32:27 (13:15), u seriji: 1:0

Nedelja

17.00: Vojvodina – Dinamo Pančevo

***igra se na dve dobijene

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) – POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVI MEČEVI)

Subota

Jagodina – Železničar Inđija 20:21 (10:11), u seriji: 0:1

Nedelja

18.00: Crvena zvezda – Medicinar

***igra se na dve dobijene


tagovi

RK VojvodinaRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara