""
""

Bregzit i na Silverstounu – Britanci definitivno napuštaju cirkus!

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.17. | 09:00

Posle 2019. neće više biti VN Britanije na čuvenoj stazi. Tako su odlučili vlasnici sportskog kompleksa u koga je uloženo 50.000.000 funti za jednu deceniju

Ono što smo samo pre koju nedelju najavili kao izvesnost, desilo se… Vlasinici kultne piste Silverstoun, odlučili su da aktiviraju klauzulu iz ugovora koja im omogućava istupanje iz Formule 1. Po pisanju britanskih medija, ovakav potez znači da se VN Britanije nakon 2019. više neće voziti na dobro nam znanoj stazi.

Izabrane vesti

Britanski vozački klub, odnosno vlasnik piste, tim povodom izdao je zvanično saopštenje gde jasno stoji da su vlasnici Formule 1 tim povodom dobili zvanični dokument koji Silverstounu s pravne tačke dopušta da nastavi proces  F1 Bregzita ….

KAKO JE DIREKTOR KLUBA VOZAČA BRITANIJE NAJAVIO ODLAZAK

Sve to skupa znači da ako čelnici najbržeg cirkusa ne pokušaju Britaniji da nametnu neki novi dogovor, 2019. će biti poslednja trka Formule 1 na Silverstounu. Razlog za donošenje ovako nepopularne odluke, svakako su ekonomske prirode. Britanci naime smatraju da organizacioni troškovi u značajnoj meri prevazilaze zaradu od trka Formule 1. Kako kažu, staza je 2015. izgubila oko 2.800.000 funti, dok se 2016. godine taj gubitak popeo na 4.800.000. Ove sezone se očekuje isti iznos dugovanja.

Britanski vozački klub je u poslednjih deset godina u infrastrukturu staze uložio 50.000.000 funti, pa je odluka zasnovana na prostoj matematici koja kaže da ulaganja jednostavno nisu opravdana.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1SilverstounVN Britanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara