(©CEV)
(©CEV)

Buša posle gostovanja sa Vakifom u Rumi: Imala sam malo tremu... A to se ne dešava ni kad igram za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 09:32

"Igrali smo u drugoj postavi, tako da je bio zanimljiviji meč", rekla je srpska reprezentativka

Samo velika odbojkaška imena uspeju da se dokopaju dresa Vakifbanka... Na spisku igračica u tom klubu ima i nekoliko Srpkinja koje su nekada igrale za turskog velikana. Od ove sezone na njemu je dopisano i ime Bianke Buše.

Reprezentativka naše zemlje se odlično snašla u novom timu, a koliko joj prija igranje za evropskog šampiona videlo se i juče.

Izabrane vesti

Gostovala je u Rumi, igrala je u drugom kolu Lige šampiona protiv Jedinstva... Uživala je i na terenu, a i posle utakmice. Osmeh nije skidala sa lica.

"Drago mi je što sam posle mnogo godina imala priliku da ponovo igram u Srbiji. Prošli put je to bilo sa Hemikom pre nekih pet-šest godina. Ovoga puta opet u Rumi. Zaista je bilo fantastično, mnogo ljudi je došlo... Hvala svima koji su bili. Zaista je bila dobra utakmica", rekla je Bianka Buša, koja je u pobedi učestvovala sa šest poena.

Njen tim je sasvim očekivano upisao maksimalni trijumf, pa sad ima skor 2-0 i set količnik 6:0.

"Jedinstvo je dobra ekipa, mada je Vakifbank svakako... Doduše, igrali smo u drugoj postavi, tako da je bio zanimljiviji meč. Želim sreće Jedinstvu u daljem takmičenju".

Iako iza sebe ima mnogo iskustva, što u klubovima, što u opremi reprezentacije, Bianka je priznala da joj ovog puta nije bilo baš svejedno kad je zakoračila na teren.

"Iskreno, moram da vam priznam da sam imala i malo tremu. Uglavnom je nikad nemam, ni kad igram za Srbiju. Ali ovo je bila neka posebna emocija i baš sam srećna što smo igrali ovde".

Skoro dva meseca je već u Istanbulu, a početni utisci se ne menjaju.

"Super mi je stvarno, sve reči hvale za taj klub. Od organizacije, preko tima, devojaka, stručnog štaba... Zaista fantastično, uživam".

Posle Lige nacija, Evropskog prvenstva i kvalifikacija za Olimpijske igre, Bianka Buša je nastavila da sarađuje sa selektorom Đovanijem Gvidetijem i u klubu.

"Imala sam s njim priliku da radim letos. Nastavili smo u klubu. Nadam se da ćemo završiti taj olimpijski ciklus. Sve super funkcioniše".

Vakifbank je bez sumnje jedan od glavnih kandidata za trofej u Ligi šampiona. Ova ekipa će juriti treću uzastopnu evropsku titulu.

"Ovog puta će biti veoma teško. Mislim da je Liga šampiona sada mnogo jaka. Ima zaista dobrih ekipa, ali zna se da mi idemo uvek na to Superfinale. Nadam se da će biti i ove godine".

U decembru će turski tim učestvovati i na Svetskom klupskom prvenstvu.

"Spremamo se za to, mada stvarno ima mnogo utakmica, od početka prvenstva kada smo počeli pa sve do sada ne stajemo. Svaki treći dan se igra, evo mi već u petak imamo utakmicu. Naporan tempo, ali zna se roster ove ekipe. Svaka devojka može da igra, bitno je i dobro što imamo zamene, da mogu da se odmaraju važni igrači za neke veće utakmice", zaključila je Bianka Buša.



tagovi

Bianka BušavakifbankŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara