"Hamilton, Turska 2010."
"Hamilton, Turska 2010."

Da li će se F1 voziti ispod turskog polumeseca?

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.04.17. | 09:20

Prvi čovek Formule 1, Čejs Keri i predsednik Turske, Redžep Tajp Erdogan postigli su načelnu saglasnost da se najbrži sport vrati u zemlju polumeseca

Hamilton, Turska 2010.

U palati predsednika Turske, Redžepa Tajpa Erdogana, dogodio se sasvim neobičan sastanak. Najviši zvaničnici zemlje polumeseca sastali su se sa delegacijom najbržeg sporta koju je predvodio Čejs Keri. Nakon sastanka Vural Ak,  direktor staze u Istanbulu nagovestio je da bi Formula 1 mogla da se vrati u Tursku.
“Sve što mogu i treba da kažem jeste da je sastanak dobro prošao. Postigli smo načelan dogovor, ali ugovor još nije potpisan”, rekao je Vural Ak uz napomenu da se Turska u F 1 kalendaru po prvi put našla 2005. godine.

Izabrane vesti

Istambul park

Prvi boravak najbržeg cirkusa u Turskoj raskinut zbog finansijskih problema. Vlada u Ankari je 2011. godine odbila da finansira dalje održavanje trke na Instambul parku, jer tadašnji prvi čovek takmičenja, Berni Eklston nije imao nameru da popusti i smanju troškove. Posle toga, Vural Ak je je još jednom želeo da se nagodi sa rukovodstvom Formule 1. I ta inicijativa je propala zato što je Eklston za tu uslugu tražio 25.000.000 dolara.

(Foto: Action Images)


tagovi

Berni EklstonFormula 1IstanbulRedžep ErdoganVN Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara