Petar Nenadić, Lazar Kukić, Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević (©Reuters, ©Starsport)
Petar Nenadić, Lazar Kukić, Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević (©Reuters, ©Starsport)

Dinamo na srpski pogon: Kukiću se od leta pridružuju Nenadić i Radivojević, možda i Cupara

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 14:22

Iskusni bek i desno krilo stižu u komšiluk u redove rumunskog prvaka, dok je golman Vesprema već kaparisan od 2024, ali postoji mogućnost da se tim iz Bukurešta dogovori sa mađarskim velikanom da čuvar mreže dođe godinu ranije

Dinamo iz Bukurešta naredne sezone biće na srpski pogon. Led je prošlog leta probio Lazar Kukić, koji je pojačao ambiciozni rumunski projekat posle titule u Ligi Evrope sa Benfikom, a od naredne sezone pridružiće mu se Petar Nenadić i Bogdan Radivojević.

Kako piše gsp.ro, uprava rumunskog prvaka je dogovorila saradnju sa iskusnim Srbima koji su narednog meseca slobodni u izboru nove sredine, a zvanično će da bude saopšteno na kraju sezone.

Izabrane vesti

Nenadić se i zumus dovodio u vezu sa timom koji s klupe predvodi trofejni španski stručnjak Ćavi Paskval, ali je posle razlaza sa Vespremom odlučio da ode u Pari Sen Žermen do kraja sezone. Nekadašnji srpski reprezentativac nema veliku minutažu u redovima Svetaca, uglavnom je zamena na levom beku za Francuza Eloima Prandija.

20.45: (1,60) PSŽ (8,00) Kil (2,85)

Bek Pari Sen Žermena uskoro puni 37 godina, ali i dalje može da igra na visokom nivou. Pre Vesprema, branio je boje Fukse Berlina, Visle iz Plocka, Holstebroa, Pik Segeda, Barselone i Alhesirasa. Prošle godine se definitivno orpostio od dresa Orlova, odigravaši jedan meč protiv Grčke u Atini pod komandom Tonija Đerone.

Bogdanu Radivojeviću ističe ugovor sa Pik Segedom sledećeg meseca. Nekadašnji as Partizana, Flensburga i Rajn Nekar Levena imao je slabiju sezonu u odnosu na prethodne. Bio je u drugom planu pored Hrvata Marija Šoštarića, pa je jasno da će da napusti redove tima iz Segedina.

Tokom Svetskog prvenstva u januaru, Dinamo je saopštio da je dogovorio saradnju sa Vladimirom Cuparom, ali od 2024. godine, kada ističe ugovor srpskom reprezentativcu sa Vespremom. Rumunski GSP piše da postoji mogućnost da se Dinamo i mađarski velikan dogovore da Cupara već u junu bude deo tima iz Bukurešta koji je ove sezone napravio najveći uspeh u istoriji, plasmanom u nokaut fazu Lige šampiona, ali je u baražu za četvrtfinale glatko eliminisan od Kila.

Pojačanje Dinama za narednu sezonu je i snažni mađarski pivortmen Mikloš Rosta koji u junu stiže iz Pik Segeda. Tim iz Bukurešta je lagano odbranio tron kod naših istočnih suseda, ali je neprijatno iznenadio eliminacijom u Kupu Rumunije od Konstance.

Handballbase piše da bi u Dinamo mogao i mladi Srbin iz Barselone, desni bek Aleksandar Cenić.



tagovi

RK Dinamo BukureštBogdan RadivojevićLazar KukićPetar NenadićVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara