""
""

Eklstonova ideja o dve trke od po 40 minuta

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.11.16. | 10:14

„Ljudima su mnogo zanimljiviji kraći događaji, tačnije kratke i dinamične trke“, kaže Berni Eklston

Hoćemo li u budućnosti Formulu 1 gledati u do sada nezamislivom formatu i to u dve uzastopne trke od po 40 minuta? Prvi čovek najbržeg cirkusa, Berni Eklston siguran je da je baš to neophodno za unapređenje ovog takmičenja.
„Ljudima su mnogo zanimljiviji kraći događaji, tačnije kratke i dinamične forme. Imali smo veću glednost trke preko televizije za vikend u Brazilu. To je bila dugačka trka sa nekoliko udesa, a imali smo smo i nekoliko startova. Zato mislim da bi dve trke od po 40 minuta sa isto tolikom pauzom između njih bile super za sve nas. To bi bilo sjajno, naročito za sponzore, a naravno i za publiku“, rekao je Berni Eklston i nastavio priču o promeni formata trka smatrajući da kvalifikacije ne bi trebalo značajno da se menjaju.
„Kvalifikacije bi ostale u istom formatu, dok bi se grid za drugu trku određivao po nekom novom pravilu. Vremena su se promenila, pa zato mislim da možemo i mi da se menjamo“, rekao je Eklston zaključujući priču o novoj ideji koja će sasvim sigurno izazvati burne reakcije pre svega među čelnicima timova.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Berni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara