"Fabijen Bartez"
"Fabijen Bartez"

Fabijen Bartez je pravi Fanđo: Osvaja trofeje i na vrelim stazama (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.10.13. | 15:20

Bivši čuvar mreže Mančester Junajteda odlučio je da golmanske rukavice zameni volanom i upusti se u nove pobede, ali na stazi za moto-trke

Fabijen Bartez

Kada neko ume da uživa u životu, onda to radi na najbolji način. A tako je u slučaju Fabijena Barteza! Legendarni golman Mančester junajteda i bivši reprezentativac Francuske je posle odlaska u zasluženu penziju 2007. godine odlučio da ne gubi previše vremena i upustio se u novu avanturu. Golmanske rukavice zamenio je volanom i započeo karijeru reli vozača.

Izabrane vesti

Krenuo je u malom Porše Karera kupu Francuske, ali je vremenom napredovao i došao u priliku da se bori u ozbiljnoj konkurenciji Frans GT Motosport serije u kojoj su on i njegov kolega Morgan Mulin-Trafor uspeli da osvoje i titulu.

Bivši golman Tuluza, Marseja, Monaka i Nanta je sa svojim kolegom na poslednje dve trke uspeo da se domogne petog mesta, što mu je sa dve dosadašnje pobede, nekoliko podijuma i konstantnih bodova donelo priznanje najboljeg u GT Motosport seriji Francuske.

Posle upisanih 87 nastupa za reprezentaciju Francuske 42-godišnji Bartez se odlučio za moto-trke jer mu je to, kako kaže, oduvek bilo primamljivo.
"Želeo sam da shvatim kako je to biti u brzim kolima i sroditi se sa njima. Morao sam da čekam dok ne završim profesionalnu fudbalsku karijeru, ali isplatilo se jer ovde nije bitno ako si u nekim poznim godinama. Uvek možeš da budeš dobar", rekao je osvajač Mundijala iz 1998. godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

auto-moto sportEvropaFabijen BartezFrancuskareli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara