Petar Nenadić (©Reuters)
Petar Nenadić (©Reuters)

Fijasko Vesprema u Magdeburgu, Seged iznenadio Kil za obezbeđenu nokaut rundu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 23:08

EHF Liga šampiona: Tim Momira Ilića poražen u Nemačkoj sa 32:25, pa je izgubio drugo mesto i doveo u pitanje direktan plasman u četvrtfinale. Pale Zebre u komšiluku - 33:36

Novi poraz Vesprema, ovog puta u Nemačkoj. Tim trenera Momira Ilića, za koji igraju Petar Nenadić, Vladimir Cupara i Dragan Pešmalbek, bio je viđen u četvrtfinalu pre nastavka Lige šampiona prošlog meseca, ali posle drugog vezanog neuspeha, skliznuo je na mesto broj 3 u Grupi A. Magdeburg je očitao lekciju skupocenom mađarskom vicešampionu, slavio sa 32:25. Oba tima sada imaju po 16 bodova, s tim da nemačka ekipa ima bolji međusobni skor koji bi na kraju mogao da bude odlučujući parametar.

Pari Sen Žermen je lako slomio otpor Dinama iz Bukurešta – 33:26 i izvesno obezbedio plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta. Svecima treba još bod za prvo mesto u naredna dva kola.

Izabrane vesti

Vesprem nije imao rešenja za sjajne bekove, Filipa Vebera i Kajla Smitsa koji su postigli po devet golova. Levo krilo Lukas Mertens je šest puta zatresao mrežu gostiju. Petar Nenadić je postigao tri gola za mađarskog vicešampiona, dok je Dragan Pešmalek pogodio jednom. Pivotmen Orlova je dobio crveni karton zbog oštrog starta u finišu. Vladimir Cupara je sakupio dve odbrane. Manuel Štrlek, Andreas Nilson i Rasmus Lauge dali su po pet golova za goste koji i dalje ne mogu da računaju na veliko pojačanje ovog meseca iz poljskog Kjelcea, Francuza Nedima Remilija koji stiče pravo igranja za novi klub u evroeliti od nokaut faze.

Lazar Kukić je postigao dva gola za rumunskog prvaka u Parizu. Svece je do trijumfa vodio Eloim Prandi sa šest golova, dok su po pet postiglli Feran Sole, Henrik Toft Hansen i Dominik Mate.

Seged je iznenadio, dobio Kil na svom terenu sa 36:33 i obezbedio plasman u nokaut fazu. Domaćina su do trijumfa vodili Imanol Garsijandija sa šest golova, dok su Mario Šoštarić i Mikloš Rosta pogodili mrežu Zebri po pet puta. Bogdan Radivojević je i dalje u nemilosti Španca Huana Karlosa Pastora. Roland Mikler je imao 13 odbrana.

Sander Sagosen je postigao sedam golova za Kil, a Magnus Landin Jakobsen pet. Golmani nemačkog velikan bili su veoma loši. Legendarni Niklas Landin Jakobsen nije imao nijednu odbranu iz 13 pokušaja, dok je Čeh Tomas Mrkva zaustavio šest udaraca domaćina.

Prva dva tima izboriće četvrtfinale, dok će ekipe od treće do šeste pozicije da igraju baraž za plasman među osam.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

RUKOMETNA LIGA ŠAMPIONA – 12. KOLO

GRUPA A

Sreda

Gudme – Visla Plock 31:24 (18:11)

Četvrtak

Magdeburg - Vesprem 32:25 (16:15)

PSŽ - Dinamo Bukurešt 33:26 (17:14)

Odloženo

Porto - Zagreb

GRUPA B

Sreda

Celje – Barselona 27:28 (15:12)

Kjelce – Olborg 33:28 (15:15)

Elverum – Nant 36:42 (18:21)

Četvrtak

Seged - Kil 36:33 (14:17)



tagovi

EHF Liga šampionaRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara